ZVEZDNE NOVICE

Teden v zvezdah

Planeti menjajo znamenja in prinašajo spremembe, novo, drugačno energijo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Danes se dovrši polna luna, s Soncem blizu zvezde Algol in Lune blizu zvezde Bungula. Na dan polne lune bomo bolj napeti, čustveni, lahko se sproščajo naše negativnosti, s katerimi se bo treba ukvarjati. Predelovali bomo ljubosumje, posesivnost, hkrati pa bomo lahko pozdravili vsa ta negativna čustva. Ker je v karto polne lune ujeta tudi konjunkcija Venere in Urana, lahko v tem času pokajo nekateri pomembni odnosi. Toda ker je konjunkcija na stopinji višine Lune, lahko energijo izkoristimo tudi v pozitivno, z novimi pristopi lahko izboljšamo materialno situacijo, s spremembami v odnosih jih lahko poživimo, svež veter prinaša v finance.

Planeti menjajo znamenja in prinašajo spremembe, novo, drugačno energijo. V znamenju bika bo od hitrih planetov od torka (21. 5.) ostala samo še Venera, ki pa se tam res dobro počuti. Statičnost, počasnost, rutinskost bikovske energije se počasi umika in od torka bomo vedno bolj čutili razigrano energijo dvojčka, ki bo hotela, da je v življenju več sprememb, prinašala hitrejši ritem in nas klicala k druženju. Zadnji dnevi prevlade bika, torej vse do torka, bodo za marsikoga prav dolgočasni. Torkova konjunkcija Merkurja in Sonca naznanja, da se nam bo nekaj pokazalo, razjasnilo, predstavilo, nov uvid in razumevanje pa nas lahko potiskata v konstruktivne spremembe.

V teh dneh bomo laže navdušili druge s svojimi besedami. Mars v raku obljublja daljše obdobje, ko ne bomo mogli drzno dosegati želenega, ko se bomo pogosteje počutili nemočne in ujete ter bo več tistih, ki bodo zaradi občutka nemoči delovali agresivno. V tem tednu dela iz raka dva aspekta, sekstil na Uran v sredo (22. 5.), ki nas bo bodril k akciji in spodbujal k pogumnemu udejstvovanju, nas naredil hitre in drzne. V noči na petek (24. 5.) bo tvoril kvadrat s Kironom in marsikomu prinašal težave pri izražanju jeze, saj lahko s premočno obrambo nekoga globoko prizadenemo ali smo mi tisti, ki smo ranjeni. Trudimo se razumeti, da ima jeza kdaj svoje mesto, vendar so njene posledice rušilne, če se ne nadzorujemo. Na družbeni ravni ta kvadrat lahko prinese neprijetne informacije o agresiji nad otroki. Lahko pa ga izkoristimo, da konkretno z dejanji (ne z denarjem) pomagamo nekomu, ki je oviran, ranjen. Merkur v novem znamenju prinaša nekaj temnih misli in strahov ter opozorilo o previdnosti na cesti v četrtek (23. 5.) in petek (24. 5.).

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije