Tarot po korakih: štirica, petica in šestica mečev

Štirica je karta okrevanja, šestica kaže umik iz naporne situacije. Petica kaže poraz, nasprotnik je namreč močnejši od nas.
Fotografija: Meči predstavljajo izzive in težke preizkušnje. FOTO: M. B. Z.
Odpri galerijo
Meči predstavljajo izzive in težke preizkušnje. FOTO: M. B. Z.

​Štirica spominja na karto smrti in se pogosto pojavi ob hudi bolezni ali operaciji, predvsem v času okrevanja, ko smo prisiljeni za nekaj časa izpreči, če tega ne bomo pripravljeni, nas bo življenje prisililo. Če se v postavitvi pojavi kot opis prihodnosti, je treba dobro paziti na svoje zdravje. Poglejte, ali predstavlja spraševalca ali nekoga v njegovi bližini. Prav tako karta opisuje čustveno zdravljenje po travmatični izkušnji ali boleči izgubi. Če je obrnjena, pritisk ne bo pojenjal, stres se bo stopnjeval, paziti se morate depresije.

Petica je karta poraza, sporov, nasprotnik je močnejši od nas ali nekdo ne bo izpolnil naših pričakovanj. Ne gre le za pričkanje, ampak resne zadeve, zato se umaknimo iz nevarnega položaja, dokler se še lahko, saj bo bitka izgubljena. Medtem se bodo ohladile razvnete strasti. Tudi če boste navidezno zmagali, vam bo ostal grenak priokus. Raje začnite znova, kot da se oklepate nerealističnih idej, ki vas bodo razočarale. Če je petica obrnjena, ne bodite trmasti, ne vztrajajte pri zadevi!

Šestica je karta potovanja, a vzrok zanj je lahko tragičen, npr. pogreb. Če ste v zvezi, morate oditi, če želite, da se vam življenje obrne na bolje. Razum boste morali postaviti pred čustva in pobegniti pred težavami. Karta kaže tudi počitnice po dolgem stresu. Če je obrnjena, boste še nekaj časa vztrajali v težkem položaju, preden se boste izvili iz njega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije