DUHOVNA MODROST

Spremenimo linijo svoje usode

Če smo usmerjeni v težave, te živijo od naše pozornosti. Stresne situacije sprejmimo, predelajmo in predihajmo.
Fotografija: Resonirati moramo s tistim, kar si želimo pritegniti, sicer želeno ne bo obstalo v našem življenju. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Resonirati moramo s tistim, kar si želimo pritegniti, sicer želeno ne bo obstalo v našem življenju. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Dogodki v našem življenju so predvidljivi; če smo osredotočeni zgolj na materialni svet, živimo v tretji dimenziji, ne napredujemo, se ne razvijamo, ne presegamo svojih vzorcev in ničesar ne spremenimo, guruji pojasnjujejo večno dilemo, ali je naša usoda vnaprej določena ali jo lahko spreminjamo.
Ljudje, ki so usmerjeni v materialno in se upirajo spremembam, si ne morejo manifestirati drugačne usode.
Ljudje, ki so usmerjeni v materialno in se upirajo spremembam, si ne morejo manifestirati drugačne usode.

Z osredotočenostjo na določeni scenarij potrjujemo svojo usodo. In če ne delujemo in ne razmišljamo drugače, ostajamo v liniji usode, ki jo poznajo astrologi, zapisana je v naši rojstni karti. Če želimo spremembe, moramo delovati na energijskem nivoju. Kvantna fizika pravi, da obstaja ogromno potencialnih različic resničnosti, od katerih pa se udejanji le ena, tista, v katero usmerjamo največ energije. Če smo osredotočeni na drugo možnost, kot jo trenutno živimo, lahko spremenimo najverjetnejši potek dogodkov.

Ali lahko to dosežemo, je odvisno od stopnje naše energije. Če smo usmerjeni predvsem na materialni svet, v katerem nas nenehno tarejo skrbi, vezane na preživetje, opravljamo, kritiziramo, nas skrbi, se obremenjujemo z nepomembnim in se podrejamo pričakovanjem drugih, nismo dovolj zavestni, da bi lahko spreminjali svoj svet. Bolj delujemo predvidljivo, na avtomatskem pilotu, kot hrček v kolesu, manj imamo energije in moči za spremembe. Ko smo osredotočeni na materialno, nam avtomatično odteka energija.

Energijski zakon pravi, da se vedno krepi tisto, v kar usmerjamo pozornost: če jo usmerjamo v materialno, četudi v težave, je imamo sami vedno manj, težave pa živijo od te pozornosti ter se razbohotijo. Če hočemo doseči spremembo v življenju, moramo biti usmerjeni na energijski tok spremembe. Pomagamo si lahko z energijskimi tehnikami manifestacije. Ko sprožimo namero za manifestacijo, se na energijski ravni ustvari tok sprememb. Če se usmerimo nanj in ga podpremo, naredimo največ, kar lahko.

Pri tem se moramo seveda spopasti z notranjim saboterjem, ki se upira spremembam. Ste že opazili, da se vedno, ko hočemo spremembo, oglasi in jo minira s pomisleki? Zato se moramo naučiti prepuščati, ostati v trenutku, spuščati svoja čustva in mu s tem onemogočiti vpliv na naše življenje.

V stresnih okoliščinah si lahko vedno pomagamo z globokim dihanjem. Ko začutimo, da nas nekaj grabi, začnemo zavestno globoko in počasi dihati, posledično bomo bolj verjetno ostali mirni. Hkrati se ne bojmo težav in stresnih situacij, ne izogibajmo se jim, ampak jih sprejmimo, predelajmo in predihajmo. Samo tako ne bodo tresle našega življenja. Če namreč začnemo delovati drugače, se bo do neke mere spremenilo tudi naše okolje.

Večino ljudi pesti kronično pomanjkanje energije – nimajo poguma za spremembe, strah jih je povedati, da se s čim ne strinjajo, težko se premaknejo iz varne cone poznanega, na kar so navajeni … S slepim opravljanjem dolžnosti in podleganjem pričakovanjem okolice izgubljajo energijo. In ker energija sledi pozornosti, jo nadomestijo tako, da jo kradejo drugim – iščejo pozornost, na primer kritizirajo druge.

Da znaš manifestirati, potrebuješ osredotočenost, odprtost čaker, višje zavedanje in energijsko pretočnost. S svojo energijsko resonanco namreč privlačimo tisto, kar se nam dogaja. Z velikim trudom in odpovedovanjem lahko sicer pritegnemo tudi stvari, ki niso v skladu z našo resonanco – z drugimi besedami: rinemo z glavo skozi zid in izsilimo želeno, a če manifestiramo tako, porabimo zelo veliko energije za rezultat, hkrati pa ustvarjeno le stežka zadržimo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije