FENG ŠUJ

Skladen prostor za harmonijo

Vzpostavite pretok energije doma, prikličite srečo, zdravje, obilje in bogastvo. S kitajsko filozofijo o urejanju prostora lahko spodbudite spremembe v življenju.
Fotografija: Kitajci so posebno skrbni pri opremljanju in čiščenju prostora. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kitajci so posebno skrbni pri opremljanju in čiščenju prostora. FOTO: Guliver/Getty Images

Feng šuj, 5000 let staro kitajsko znanje, temelji na naravnih zakonih in nam pomaga urejati prostor, da bi vzpostavili pretok energije, s tem pa dosegli srečo, zdravje, obilje in bogastvo. Skozi vhodna vrata či vstopa v dom, zato je še kako pomembno, da so čista in pred njimi ni nobene navlake.
Kitajci so posebno skrbni pri opremljanju in čiščenju prostora. FOTO: Guliver/Getty Images
Kitajci so posebno skrbni pri opremljanju in čiščenju prostora. FOTO: Guliver/Getty Images

Če jih pobarvate zeleno, spodbujate rast, rdeče – obilje, modro – sprostitev in rjavo – stabilnost. Popolna rešitev za vnos nove energije v dom je pospravljanje. Odprite okna, zavrtite glasbo in se lotite čiščenja. Glasba je namreč pomirjujoč element – če je v vašem domu pretiho, lahko nastane presežek pasivne jin energije. Če enkrat na teden nekaj mesecev po 10 minut poslušate umirjeno glasbo, boste opazili izboljšanje energije v domu.

Ob pomladnem čiščenju zavrzite vse polomljene predmete, zamenjajte pregorele žarnice in se znebite vsega, česar zadnje leto niste uporabljali. Po pospravljanju si roke vsaj tri minute spirajte pod tekočo vodo, da odstranite vso slabo energijo čiščenja z njih. Pazljivo ravnajte tudi z metlami in drugimi pripomočki za čiščenje, saj naj bi po kitajskem prepričanju potegnili nase negativno energijo. Hranite jih zunaj doma, v vedru za dežnike, s krtačo navzdol, da izničite škodljive vplive. Toda vsekakor stran od vrat, da ne pometete obilja z doma.

Naprave in tehnični pripomočki naj bodo shranjeni za zaprtimi vrati ali v omarah, saj elektronske naprave ustvarjajo negativno energijo s svojim elektromagnetnim poljem. V delovni sobi si pomagajte z dobrim starim (kristalnim) obtežilnikom za papir, ki »pritrdi« oziroma pomaga materializirati ideje in načrte.

A nikakor ga ne polagajte na položnice in račune – saj se bodo namnožili. Spalnica je prostor, ki zahteva posebno skrb – budilko imejte vsaj tri metre od postelje in sobo opremite v umirjenih modrih tonih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije