Retrogradna Venera prinaša iluzije in hrepenenja

Čeprav bo v igrivih dvojčkih, nas bo bolj bremenila s finančnimi ovirami. Paziti se moramo iluzij in hrepenenj, ki nas vodijo v razočaranje in nesrečo.
Fotografija: Prinaša lahko ljubezen iz preteklosti in vzporedne zveze, zagotavlja razočaranje.
Odpri galerijo
Prinaša lahko ljubezen iz preteklosti in vzporedne zveze, zagotavlja razočaranje.

Venera se v retrogradno gibanje obrne vsako leto in pol, in sicer za od 40 do 43 dni. Njeno tokratno potovanje po znamenju dvojčkov bo dolgo in razgibano, saj se v tem znamenju jutri, 13. 5., obrača nazaj in potuje vzvratno vse do 25. 6., ko se spet obrne in vrača naprej ter nato šele 7. 8. zapusti omenjeno znamenje. Poti, ki jo opravi v tem času, stopinjam, ki jih prehaja na celotnem svojem potovanju naprej in nazaj po določenem znamenju, pravimo, da stopi v senco.
Venera zaradi retrogradnosti do avgusta ostaja v dvojčkih in ponavlja naporne aspekte z drugimi počasnimi planeti. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Venera zaradi retrogradnosti do avgusta ostaja v dvojčkih in ponavlja naporne aspekte z drugimi počasnimi planeti. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Njen glavni ciklus od vstopa v senco 9. 4. do izstopa iz nje 28. 7. so tokrat poldrugikvadrati na planeta v kozorogu (Pluton 15. 4., 10. 6., 9. 7. in Jupiter 17. 4., 7. 6., 8. 7.), ki govorijo o tem, da veselje in lahkotnost igrive Venere v dvojčkih obremenjujejo finančne ovire ali druge poslovne, mogoče usodne omejitve. Poleg tega imamo še ponavljajoči se poldrugikvadrat s Saturnom 26. 4., 29. 5., 18. 7., ki ravno tako prinaša manjše ovire in bremena ter ji onemogoča, da bi tako veselo in mladostno osvajala in ljubila. Od večjih aspektov Venera trikrat pride v kvadrat z Neptunom, in sicer 4. 5., 21. 5., 27. 7. Pri tem je treba priznati, da bo celotno obdobje od 4. 5. do 21. 5. pod vplivom tega kvadrata, torej bomo preveč naivni v določeni zadevi, pustili se bomo zapeljati.

Ker Venera vlada ljubezni in denarju, je naivnost lahko vezana na ti dve področji, lahko pa nas zapelje tudi občutek, da smo zunaj zdravstvene krize in smo premalo previdni, pa bodo potem zoprne posledice. Kvadrat med Venero in Neptunom je kot petje siren, nekaj lepega, prijetnega. Težko se je upreti skušnjavi, toda ko slepo slediš klicu, se znajdeš v resnih težavah. Začaran in hrepeneč nisi videl realnosti, toda ta prinese padec z oblaka, razočaranje. Venera in Neptun v svojem večnem hrepenenju lahko prinašata zadovoljstvo, navdih in srečo, samo če se dvignemo na dušno raven in razumemo, da božanska ljubezen pomeni ljubiti vse, kar nas obdaja, biti zaljubljen v življenje.

V tej bolj človeški obliki pridemo najbližje temu s platonsko ljubeznijo, torej hrepenimo po nekom, ki ni dosegljiv. Venero negativno z Neptunom povezujemo tudi z varanjem in Venero v dvojčkih z vzporednimi zvezami. Njena retrogradnost nakazuje, da se bo treba ponovno soočati z ljubezenskimi ali finančnimi odločitvami iz preteklosti. Hrepenenja nas bodo ponovno potresala, dokler se ne bomo osvobodili iluzij.

Pazimo se tistega, kar je najslajše, saj se včasih v lepem, pravljičnem in čarobnem skriva strup, ki nas tako zasvoji, da ne želimo več stopiti v stik z realnostjo. Pri tem slepi, začarani z napačnimi odločitvami prinašamo razočaranje tako sebi kot vsem okrog nas. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije