FENG ŠUJ

Pritegnimo bogastvo

Predmeti ne prinašajo bogastva, spodbujajo pa energijo obilja. Omislimo si zlate ribice, figuro želve ali smejočega se Budo.
Fotografija: Če se da, si omislite sobno fontano ali vsaj fotografijo tekoče vode, ki bo spodbudila obilje. Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Če se da, si omislite sobno fontano ali vsaj fotografijo tekoče vode, ki bo spodbudila obilje. Foto: Getty Images

Denar ima svojo vibracijo, kar pomeni, da ga lahko po zakonu privlačnosti pritegnemo v življenje s pravo duhovno naravnanostjo. Sporočilo obilja, ki ga oddajamo v vesolje, lahko še okrepimo s predmeti, ki jih Kitajci po načelih feng šuja že stoletja uporabljajo za privabljanje bogastva.

Najprej moramo zavreči navlako iz stanovanja in pisarne, saj zaustavlja finančni tok. Dobro energijo spodbudimo z rednim zračenjem prostorov. Predmeti sami ne bodo prinesli bogastva, če ne storimo ničesar za to, nas pa podpirajo in pomagajo spodbuditi energijo denarja.

Kitajski kovanci naj bi prinašali obilje. Nosimo jih v posebnem predalčku v denarnici, če se le da, naj imajo za sabo zgodbo ali čustven pomen – to je kovanec, kupljen s prvo plačo, zapustil ga je dedek, našli smo ga na cesti, ko smo bili na tesnem z denarjem … Kitajci verjamejo tudi, da zlate ribice simbolično delujejo kot magnet za denar. Akvarij naj stoji v severovzhodnem delu stanovanja, ki vlada financam, naj bo vedno čist, število ribic prilagodimo svojim željam – ena za nov finančni pritok, tri za finančno rast, šest za srečo, osem za denar in obilje na splošno, devet za stalnost finančnih prilivov. Figurica želve na severovzhodu stanovanja ali mize oplemeniti in zaščiti finančna vlaganja. Prav tako bo spodbudila priložnosti za služenje. Če ji vtaknemo v usta kitajski kovanec, še spodbudimo pritok denarja. S pridobivanjem materialnega Kitajci povezujejo tudi smejočega se Budo. Za obilje izberemo takega, ki nosi skledo, vrečo zlata ali ima v roki kroglo bogastva. Naj stoji, ne sedi, saj verjamejo, da prav stoječi Buda prestavlja bogastvo. Starodavni simbol obilja je tudi voda. Če doma ali v pisarni ne moremo imeti prave fontane, si pomagajmo s fotografijo tekoče vode – slapa, reke. Voda na njej naj bo čista in naj se premika. Z ribnikom, jezerom in stoječimi vodami dosežemo ravno nasprotni učinek – finančno stagnacijo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije