Pretresljive napovedi za 2020: verski spopadi in nova Evropa

Srečanje treh počasnih planetov, Jupitra, Plutona in Saturna, v istem znamenju in na istih stopinjah, je astrološki megadogodek, ki bo stresel svet do temeljev. A po mesecih strahu, krize, nemira, trenj, nadzora in verskih spopadov, ki bodo najostrejši v drugi polovici leta, prav letos končno stopamo v odprte energije nove dobe.
Fotografija: V letu 2020 se bomo prebijali skozi marsikaj težkega, da bi se končno prerodili v novo dobo.
Odpri galerijo
V letu 2020 se bomo prebijali skozi marsikaj težkega, da bi se končno prerodili v novo dobo.

Redko se kar zdrznemo, ko pogledamo astrološke vplive za določeno leto. Toda letos je tako. Seveda vsak živi v skladu z lastnimi potenciali in vplivi, a na nas vplivajo tudi splošni, ki barvajo kolektivno atmosfero.

V letu 2020 se bomo prebijali skozi marsikaj težkega, da bi se končno prerodili v novo dobo.
V letu 2020 se bomo prebijali skozi marsikaj težkega, da bi se končno prerodili v novo dobo.

Redko se zgodijo tri velike konjunkcije počasnih planetov v istem letu, zato bo pritisk na spremembe, tektonske premike v zavedanju človeštva, razpad preteklega, da bi se oblikovalo novo, v 2020. izjemno velik. Konjunkcije – ko sta dva planeta na isti stopinji – poleg tega padejo v 1. hišo horoskopa naše države, stresejo našo identiteto in nas silijo v korenite spremembe.
 

Pomanjkanje človečnosti, izbruh sovraštva


Prva velika konjunkcija bo že v januarju 2020 med Saturnom in Plutonom, vezana je tudi na Lunin mrk 10. 1. in ujeta v stelij s Soncem in Merkurjem. Konjunkcija, ki smo jo astrologi pričakovali z nelagodjem, prinaša izbruh potlačenih strahov, jeze, sovraštva ... Sredina januarja tako prinaša velike pritiske, strahove, napetosti, najbolj na Bližnjem vzhodu, Balkanu in v Izraelu.

Dodatni nadzor, tudi finančni, bo povzročal nelagodje in strah.
Dodatni nadzor, tudi finančni, bo povzročal nelagodje in strah.

Konjunkcija teh dveh počasnih planetov se je v zgodovini dovršila na začetku prve svetovne vojne (1914) in v času pridobivanja moči Hitlerja, Mussolinija, Stalina ter Gandijeve borbe za neodvisnost Indije (1931). Tokrat bo eksaktna 12. 1., njen položaj v kozorogu pa kaže, da je trd in rigiden družbeni red, vladavina preteklega, tradicionalnega in konservativnega v zadnjih vzdihljajih, pa vendar se dviga in pritiska na nas s izjemno silo. Plutokrati namreč pridobivajo moč zaradi strahu ljudstva, ki nezavedno kliče po zaščiti velikega strogega in trdega očeta, ki ga simbolizira Saturn, vladar kozoroga.

Že v 2019. smo čutili pritiske, zdaj pa se vedno bolj zavedamo, v kako trdem, nepotrpežljivem, hladnem in nečloveškem svetu smo pristali. Pri tem potovanje južnega vozla po kozorogu nič ne izboljšuje situacije. Konec 2019. je v kozoroga vstopil še Jupiter, torej bomo morali iti do skrajnih meja učinkovitosti, trdosti, konservativnosti, preden se bo kaj spremenilo. Kozorog ima veliko dobrih lastnosti, tudi sposobnost prenesti problem in delati za njegovo rešitev. Toda če nima v sebi niti kančka razumevanja, sočutja, toplote nasprotnega znamenja raka, postane trd in neizprosen v zahtevah po učinkovitosti.


O tem nas uči severni Lunin vozel v raku do 5. 5. in samo z vnašanjem energije raka – toplote, prijaznosti, potrpežljivosti – bomo lahko zvozili to obdobje. Rak spodbuja, naj poskrbimo za svoje na ravni družine in države. Prva velika konjunkcija januarja lahko prinese pritiske na Bližnjem vzhodu, dodatno paniko in strah pred temi tradicionalnimi ljudstvi pri nas. Zasebno pa se bomo soočali z več bremeni, strahovi, pritiski, trdovratnimi boleznimi, veliko ljudi tudi s strahom pred smrtjo.

Nadzor nad svojim življenjem nam bo prinesel varnost, a ne bomo videli, da s preveč nadzora postajamo trdi, brez občutka, premalo odprti za vse lepo. V karti konjunkcije za Ljubljano pride ta v 6. hišo, kar pomeni, da se bodo pri nas pokazale stiske delavcev in bo treba nekaj narediti za boljše delovne razmere. Ista hiša je povezana z zdravstvom in nego. Tudi tu lahko pojavijo težave, da ozavestimo, v kako težkem položaju so medicinske sestre ter ostali, ki pomagajo pri negi. Nekaj pritiska bo tudi na vojsko, očitno bo imela dodatne naloge in se bo soočala z omejenimi sredstvi in ovirami.
 

Finančne spremembe


Druga velika konjunkcija bo med Jupitrom in Plutonom. Zadnjič sta bila na istih stopinjah pred finančno krizo, konec leta 2007. Zdaj se bosta srečala trikrat, tako bo vpliv dolgotrajnejši. Prvič bosta skupaj 5. 4., na 24. stopinji kozoroga, kar pomeni, da nas bo vznemirjal kriminal belih ovratnikov, vpletenost gospodarstva v politiko, najbolj v gradbeništvu, marsikaj bo pricurljalo na plan.

V astrološki karti za Ljubljano pade konjunkcija v 12. hišo, kar kaže pritiske iz ozadja, veliko se bo dogajalo za našimi hrbti. Na srečo je konjunkcija v sekstilu z Merkurjem in se bo dalo stvari obrniti, se dogovoriti in prilagoditi. Jupiter in Pluton temeljno nakazujeta nov način finančnega poslovanja, ni pa nujno, da tudi večje krize in težave, bolj pritiske ekonomije in gospodarstva za večji izkupiček. Ker se konjunkcija ponovi trikrat, zadnjič novembra, bo šlo za spreminjanje finančne politike, dodatni nadzor nad finančnimi mahinacijami, pritiske davkarije vse leto.


Spremljal nas bo težek občutek, da smo v policijski državi, da ni nič več zaupanja, da se pritiska na male ribe, medtem ko si velike delijo večje kose pogače. Od 18. 3. bo Mars v kozorogu prečkal pomembne stopinje in planete ter spodbudil spremembe. V tem času lahko slišimo o velikih pritiskih in vojnih stanjih po svetu, več bo surovosti in nečlovečnosti. Mars hkrati aktivira tudi omenjeno konjunkcijo, tako bo največ želje po finančnih spremembah konec marca in v začetku aprila. Karta za osrednjo Evropo za ta čas kaže, da se za naših hrbtom nabira negativna energija in pripravlja nevarnost.
 

Verska nestrpnost


5. 5. južni Lunin vozel vstopi v strelca in prinaša na plan problematiko zavezanosti svoji resnici in svojemu prav. Tudi delni Lunin mrk 5. 6. izpostavlja soočanje drugačnega mnenja, druge vere, drugačnih predstav, tudi možnost verskih bojev. Ker je težavni T-kvadrat z Luninim mrkom vezan na gibljiva znamenja, upajmo, da bo šlo bolj za kresanje mnenj.

Prepiri o veri, filozofskih prepričanjih, pogledih na svet pa so lahko kot iskra, ki krepi napetosti in pozneje prinese več agresije. Severni vozel v dvojčkih nas sicer uči diplomacije, strpnosti, naj bo naša resnica naše vodilo in naj je ne vsiljujemo drugim. Če torej ne želimo spodbujati verske nestrpnosti, dovolimo drugim njihovo resnico.


Možne so težave v sodstvu, najbolj bo pod pritiskom Katoliška cerkev. Karta za 20. 6. še vedno nakazuje, da se ne bomo zavedali negativnosti, ki preži na nas, da bomo priča neki religiozni agresivnosti, če ne z dejanji pa vsaj z besedami.
 

Nepotrpežljiva brutalnost


Najtežje obdobje se kaže v času Marsa v ovnu, kjer je močan in bo tudi retrograden, torej bo kar trikrat tvoril težke aspekte, ki lahko budijo potlačeno surovost in brutalnost. Hkrati bo pritiskal na točke preteklih mrkov in nosil popotresne sunke le-teh. Mars bo po ovnu potoval od 28. 6. do 7. 1. 2021, toda ne bo ves čas deloval stresno. Od 4. 8. do 24. 8. bo najprej direktni Mars delal kvadrate s planeti v kozorogu, tudi s točkami velikih konjunkcij.


Ti napovedujejo nestrpnost do ideologij drugih (Mars kvadrat Jupiter), surovost in agresivnost v boju med modernim in tradicionalnim (Mars kvadrat Pluton) in hladno, neizprosno, premočno obrambo (Mars kvadrat Saturn). Vsi trije kvadrati so kardinalni in na družbeni ravni prinašajo huda trenja egocentrikov, napetosti med zagnanimi, mladimi in željnimi sprememb in starimi, tradicionalnimi z veliko moči in nadzora v rokah.


Ob retrogradnosti Marsa, ko se kvadrati ponovijo, 29. 9. do 19. 10., bomo videli širše razsežnosti te destruktivne energije. Nekaj posledic pa lahko čutimo tudi ob Marsovi ponovni poti naprej, od 23. 12. do 13. 1. 2021. Čeprav se surovosti in brutalnosti ne bodo dogajale v naši bližini, bomo tudi mi hitreje nepotrpežljivi, ne bomo znali najti srednje poti in obvladati napetosti. Marsikdo lahko potoži, da se avtoriteta znaša nad njim. Karta 22. 9. kaže, da se ne bomo mogli več slepiti in bomo soočeni z neko agresijo, vojno, napetostjo. Za osrednjo Evropo so to lahko novice iz tujine in še ohranjamo stabilnost.
 

Nova Evropa


Zadnja, tretja velika konjunkcija bo 21. 12. med Jupitrom in Saturnom, ki sta najbolj vezana na Evropo, posebno Veliko Britanijo. Ker bo na 0 stopinj vodnarja, obljublja nove, moderne, odprte, svobodne čase. Zaradi širšega kvadrata z Uranom lahko novosti prinesejo tudi več kaosa, manj reda, šoke. Kljub temu prihaja nov čas in veliko novosti. V Angliji vidimo, da se kraljevina odpira modernemu in ni več tako tradicionalna. V času okrog konjunkcije se dovršita dva mrka.


Prvi je delni lunin 30. 11., ki tudi k nam prinaša nekaj napetosti, skrbi, spremembo vlade ali nove volitve. Drugi je popolni sončni mrk v strelcu, v trigonu z Marsom in kvadratu z Neptunom, ki kaže moč in voljo iti naprej v novo in si izboriti želeno. Seveda so še vedno lahko napetosti vezane na vero in drugačna prepričanja, a nas ogenj poriva naprej, v moderno, napredno ter obljublja več svetle in odprte energije, ki se nam približuje z letom 2021. Karta za prehod Sonca v kozoroga 21. 12. kaže, da nekje v ozadju še odmeva agresivna energija. Toda temelj za osrednjo Evropo je red, trdnost, premišljenost, odprtost za novosti, ki nam bodo prinesli več stabilnosti.


V 2020. nas tako čaka na družbeni ravni več napetosti, nemira, ideoloških bojev, ki se lahko septembra zaostrijo tudi v vojno. Sami moramo delati na svoji jezi in načinu, kako se prebiti iz trdega sistema. Po eni strani bomo spuščali energije kozoroga in se odpirali svobodi in napredku, a preden se to zgodi, se mora stroga in rigidna energija še zgostiti, izraziti svojo surovost, da nam postane jasno, da trde vladavine plutokratov ne potrebujemo več.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije