Pospravite in se čustveno razstrupite

S spremembo v prostoru nakažite, da ste pripravljeni na nov začetek v življenju. Predmete, ki se jih oklepate za čustveno potešitev, vrzite stran in se osvobodite.
Fotografija: Zunanje čiščenje prinese tudi čustveno osvoboditev. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Zunanje čiščenje prinese tudi čustveno osvoboditev. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

S čiščenjem iz doma simbolično preženemo zimsko temo in se odpremo sončnim žarkom in novemu. Logično je, da več stvari v resnici ne potrebujemo, služijo nam le za to, da potolažijo nekatere dele naše duše in na nezavednem nivoju izpolnjujejo naše čustvene potrebe. Zato je čiščenje tako katarzična izkušnja, saj z njim pokažemo, da smo pripravljeni preseči svoje travme in se osvoboditi.
Tudi na delovnem mestu boste s pospravljanjem spodbudili nov začetek.
Tudi na delovnem mestu boste s pospravljanjem spodbudili nov začetek.

Prostora namreč ne očistimo le fizično, ampak tudi energijsko in čustveno. Ker je zunanji svet odraz našega notranjega stanja, se tako bolje počutimo. Kitajci bi rekli, da smo z odstranjevanjem šare vzpostavili boljši pretok či, življenjske energije. Še več, če smo na določenem področju življenja obstali, nam lahko da pospravljanje motivacijo, ki jo potrebujemo za korak naprej – po feng šuju namreč prav energijske blokade ustvarjajo neugodne življenjske okoliščine. Zato se morate znebiti nereda.

Duhovni učitelji svetujejo, da ne nalagajte stvari v kupe, ampak jih uredite, saj vam sicer srkajo energijo. Pazite, če se oklepate svoje lastnine, saj s tem spodbujate revščino, kajti vesolju sporočate, da ne zaupate, da imate vedno na voljo vse, kar potrebujete. Zato spustite stvari in zaupajte, da vam bo priskrbelo vse potrebno. Ko mečete stran, se za manjše stvari držite merila pol leta, ko nečesa niste uporabljali ali vzeli v roke, se zavedali, da to sploh imate, in eno leto za večje – stari šotori, smuči …

Vzemite predmet, ki ga hranite, v roke. Ali se ga oklepate za čustveno zadovoljstvo, ga hranite za rezervo, če bi kdaj prišel prav, ali vam je res všeč in pri srcu? Če velja prvo ali drugo, stran z njim. Vse, kar imate več kot v treh rezervnih kosih, obravnavajte po načelu dva zavržem, enega shranim. Recimo tri stare napihljive blazine, tri pare dolgih volnenih nogavic … Zavrzite vso malo kramo, ki jo dnevno zamenjujete z novo – prazne jogurtove lončke in plastične posodice.

Dvaindvajset jih ne boste nikoli potrebovali! Če veste, da boste nekaj potrebovali krajši čas, si raje sposodite. In če pospravljanja ne zmorete sami, prosite prijatelje in sorodnike, naj vam pomagajo narediti generalko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije