GURUJI SVETUJEJO

Poskrbite za duhovne mišice

Objavljeno 10. avgust 2019 07.15 | Posodobljeno 10. avgust 2019 07.15 | Piše: M. B. Z.

Ko jih treniramo, je naše življenje harmonično. Odkrijte, katero področje je treba okrepiti.

Okrepite šibkejša področja. FOTO: Guliver/Getty Images
Energijski zdravilec Jeffrey Allen svetuje, da glede na stanje svojih šestih duhovnih mišic preverimo, v kakšni duhovni kondiciji smo. Močna fizična mišica v duhovnem smislu pomeni, da smo povezani s svojim telesom, ga razumemo in poslušamo, znamo biti prisotni v sedanjem trenutku, ne obremenjujemo se z mnenjem drugih in se veselimo življenja. Če je šibka, smo brez moči, nepovezani ter nezadovoljni s svojim telesom.

Močna čustvena mišica pomeni, da se zavedamo svojih čustev in jih izražamo na zdrav način, delujemo s sočutjem in zaupanjem ter znamo odpuščati. Če je ta mišica šibka, smo brezčutni ali preobčutljivi ter ustvarjamo dramo, iz muhe delamo slona.

Krepka mišica vplivanja pomeni, da spodbudno delujemo na druge ter sprejemamo priložnosti. Če je šibka, smo zdolgočaseni in zavidamo uspehe drugim, ne upamo si sami ciljati dovolj visoko. Močna mentalna mišica pomeni, da nadzorujete svoje misli in resničnost, odprtega uma ste in brez predsodkov, v nasprotnem primeru pa je vaš um nemiren, vzvišeni ste in trmasti, ukvarjate se z nepomembnimi rečmi in teorijami zarote.

Če je vaša mišica samozavedanja močna, držite vajeti življenja trdno v svojih rokah. Veste, da sami stojite za vsem, kar se manifestira v vaši resničnosti. Če je šibka, se vam stvari dogajajo, ne da bi imeli vpliv nanje. Obupani ste in razočarani.
Z močno duhovno mišico vemo, kam gremo, povezani smo z vesoljem in lahko opustimo nadzor. Čutimo obilje, povezanost in mir. Če je šibka, doživljamo nepotrebne bitke, nepovezani smo, osamljeni in neizpolnjeni. 
Deli s prijatelji