Pomoč pri odvisnosti

Sprejmite resničnost in ne bežite od nje. Znebite se prepričanja, da je svet grozen
Fotografija: Prijatelji lahko pozitivno ali negativno vplivajo na vašo odvisnost. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Prijatelji lahko pozitivno ali negativno vplivajo na vašo odvisnost. FOTO: Guliver/Getty Images

Pogost vzrok za odvisnost je slaba samopodoba. Če se nekdo ne počuti dobro v svojem telesu, si pomaga s trenutnimi stanji vznesenosti, ki jih prinašajo stimulansi, četudi je to dolgoročno škodljivo za telo in duha. Ego nas primerja z drugimi, tako je nekdo vedno nadrejen in drugi podrejen. V tem primeru mora človek doumeti, da smo vsi božanske duše, vredne ljubezni. Če se vedno primerjamo in potrjujemo svojo vrednost v odnosu do drugih, moramo prenehati. Vsakdo ima določene talente in darove. Ko se zavedamo tega, odvisnosti izginejo, saj ne potrebujemo več hipne zadovoljitve, premostitve čustvene praznine in zunanje potrditve.

Če hkrati podpremo delovanje nadledvične žleze, laže prekinemo začarani krog odvisnosti. Uživamo hrano, ki vsebuje vitamine B-kompleksa, C, E, magnezij in cink, ter jemo beljakovine vsaj dvakrat na dan, pravijo strokovnjaki. Pomaga dovolj spanja in počitka; naučiti se moramo spuščati strah in skrbi ter se razstrupiti.

Če okrepimo telesno kemijo, izzveni želja po nadvladi. Nadledvična žleza je povezana z odzivom iz pradavnine bori se ali pobegni in vpliva na to, kako premagujemo stres. Kako se spopadamo z življenjem in svetom, je predvsem odvisno od naše telesne kemije. Vsaka navada, ki jo oslabi ali vrže iz ravnovesja, zmanjša našo sposobnost za premagovanje stresa. Ko tega bolje obvladujemo, potrebujemo manj škodljivih snovi za pobeg iz resničnosti.

Tudi druženje s prijatelji vpliva na razvade in odvisnosti, saj je pitje alkohola družabno opravilo. A naj ne postane navada ali odvisnost. Sprejmite resničnost in ne bežite od nje. Znebite se prepričanja, da je svet grozen. Sami si morate ustvariti življenje, iz katerega ne boste imeli potrebe bežati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije