OBDOBJE RAKA

Poletje v znaku nežnosti

Ko 21. junija sonce nežno zdrsne iz zračnega in klepetavega dvojčka v vodni znak raka, se začne čas čustev.
Fotografija: Ključne besede tega obdobja so: občutljivost, družina, dom, otroci, domišljija, prehrana, skrb zase, čustva in odnosi. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Ključne besede tega obdobja so: občutljivost, družina, dom, otroci, domišljija, prehrana, skrb zase, čustva in odnosi. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Rak je prvi vodni znak in razmišlja s srcem ter sledi svoji intuiciji. Še posebno v letošnji sezoni je to nežno, mehko obdobje.
 

Način delovanja


Vse se bo zdelo mirnejše in skupno bomo lahko čutili tudi željo po umiku v svoja gnezda in domove ter se nagibali k stvarem, ki so najbliže našim srcem. To obdobje obljublja čas počitka, regeneracije, družinskega časa in ustvarjalnosti ter poslušanje najglobljih potreb našega srca.

Tisti, ki imajo svoje sonce v raku, se bodo naravno prilagodili razpoloženju tega obdobja, tisti, ki pa ga nimajo, lahko prav tako čutijo občutljive energije tega meseca. Upočasni se hitra in aktivna sezona dvojčka in tako lahko nehamo razmišljati samo z glavo ter začnemo poslušati srce.


Lahko gremo od intenzivnega druženja in divjega načrtovanja k preprostejšim stvarem v življenju, kot je dan z našimi ljubljenimi ali da si vzamemo čas, da pripravimo čudovit in hranljiv obrok. Več časa lahko preživimo z otroki (tudi tujimi) ali se izrazijo naše otroške lastnosti.
 

Bodimo ranljivi


Rak je prvo vodno znamenje v zodiaku, ki sledi svojemu srcu. Mnogo svetovnih voditeljev ima v svoji karti pomembne povezave z rakom, kar zelo dobro kaže njihov način delovanja. Kardinalni znaki, kot je rak, so iniciatorji, in ti znaki so pogosto tisti, ki začenjajo odnos in prevzamejo vodstvo, ko gre za izražanje močnih čustev, in k temu spodbujajo tudi druge. Vodni znaki so znani po tem, da so v stiku s svojimi čustvi in ​​občutki ter pogosto globoko intuitivni.

Odnosi so zanje pomembni in zelo radi so si blizu z nekom. Hitro so prizadeti in se postavijo v obrambno pozo, saj so včasih celo preobčutljivi, zato lahko v tem obdobju naredimo korak nazaj in se poskusimo izločiti iz situacije, da se ne bi preveč zataknili v enem samem občutku. Lahko pa je to čas, ko si dovolimo, da nas vodi intuicija, in se zbližamo z ljudmi, ki jih imamo radi, če si le upamo biti ranljivi.
 

Vladajoči planet


Luna je planet, ki je odgovoren za nežnost in občutljivost raka. V astrologiji je znana kot »svetleče nebesno telo«, kar pomeni, da na nebu predstavlja »svetlobo« skupaj s svojim partnerjem, Soncem. Luna je simbolična kraljica nebes, Sonce pa kralj. Ker Luna predstavlja žensko, so ljudje, rojeni pod tem znakom, zelo v stiku s svojo notranjo žensko, pa tudi tesno povezani s svojo družino, še posebno materjo, ki jo prav tako predstavlja Luna.

Čustva se pojavljajo naravno, izginjajo in se pretakajo kot plima.
Zato se lahko tej močni materinski in ženski energiji v sezoni raka prilagodimo in morda to izrazimo tudi v resničnem svetu kot preživljanje časa z ženskami, ki jih imamo radi, vključno z materjo.
 

Kaj lahko v tem času naredimo?

Nekaj namigov, za kaj je še posebno dobro obdobje raka.

1. Preživljajte čas s svojo družino
Obdobje raka je vsekakor čas za druženje z družino, pa naj bodo to družinski člani, ki jih imamo radi, na primer najljubša teta, ali celotna razširjena družina. Nekateri lahko podate roko ali oljčno vejico družinskemu članu, ki vas je v preteklosti prizadel, a pazite, da zaščitite svoje meje in občutljivost v tem času. Na splošno pa bomo čutili potrebo po posebnih trenutkih s tistimi, ki nas najbolje poznajo!
2. Družite se z otroki
Ker je rak znamenje Matere, ti ljudje obožujejo majhne otroke in jih imajo pogosto veliko ali so vsaj najljubše tete ali strici v družini! Naj gre za vašega otroka, otroka prijateljice ali vašega notranjega otroka, vzemite si nekaj časa samo za igranje.
3. Izrazite svoja čustva
Rak je vodni znak in nima težav z izražanjem svojih pravih čustev. To je obdobje, v katerem se lahko odprete tistim, ki jim zaupate in jih ljubite, in jim resnično poveste, kako se počutite. Dovolite svojemu srcu, da vodi pot in odpira nova vrata za povezovanje v vseh vaših odnosih in vam omogoči bolj avtentično izražanje.
4. Preuredite svoj dom
Ljudje z rakom v rojstni karti imajo radi svoj dom, zanje je najvarnejši kraj. Vzemite si ta čas, da preuredite svoj dom, lahko (začnete) le v eni sobi. To naredite že zato, da bo bolj prijeten in pristen, ko se vanj vrnete po napornem dnevu.
5. Skrb zase
To je obdobje, v katerem lahko vsi bolje skrbimo zase. To lahko pomeni že samo to, da nekomu in nekaterim rečemo ne. To ni sezona družabnosti, kakršna je bila v času dvojčka, zato si vzemite odmor, pojdite na sprehod ali si že stotič oglejte svoj najljubši film. Naredite tisto, kar vam narekuje intuicija, in sledite svojemu srcu.
6. Sprejmite svojo domiselno plat
Ta vodni znak je neverjetno domiseln, in ko jih enkrat dobro spoznate, lahko vidite tudi njihove najbolj odpuljene plati, prežete s čudovito domišljijo. V tem obdobju napišite svojo zgodbo, si oglejte film, ki vas bo navdihnil, ali obiščite umetniško galerijo. Razširite krila svojih misli!
7. Stiskajte se s svojim ljubljenim
Raki obožujejo crkljanje in objemanje. Če imate partnerja, poskrbite, da boste imeli več časa za poljube in objeme. Ali bosta v restavraciji ali na kavču doma, sploh ni pomembno, samo bodita skupaj in blizu. Če ste samski, se družite s prijateljem, hišnim ljubljenčkom ali družino. Ljudje potrebujemo dotik in rak je mojster, ki ga zna dati in sprejeti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije