SLEDITE NARAVNIM RITMOM

Poletje, čas za sanje in nove ideje

Odkrijte, kaj si želite, in to uresničite z zdravim optimizmom. Napojite se s sončno svetlobo in očistite telo in prijateljski krog.
Fotografija: Preživite čim več časa v naravi, umirite se in povežite s seboj. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Preživite čim več časa v naravi, umirite se in povežite s seboj. FOTO: Guliver/Getty Images

Vse od začetka človek sledi naravnim ritmom, vremenu, planetom, daljšanju in krajšanju noči, toplim in hladnim obdobjem, saj se zaveda, da vse skupaj vpliva na delovanje našega notranjega bioritma. Vsak letni čas namreč drugače vpliva tako na naše telesne potrebe kot čustva in psiho, razpoloženje, bioritem.

Bolj ko hitimo in smo v stresu, manj se oziramo na naravne ritme, čeprav prav ti mnogokrat uspešno pojasnijo, zakaj smo v nekem obdobju nerazpoloženi, hitro utrujeni, razdražljivi ali na primer teže zaspimo. Z rednimi premori med delom, dihalnimi vajami, zavestnim prehranjevanjem, duhovnimi tehnikami, ohranjanjem stika s sabo in drobnimi rituali pa se lahko uravnamo na trenutne naravne ritme, pravijo strokovnjaki.

Poletje je čas, ko se odpremo novim idejam, intuiciji, informacijam in sporočilom svoje duše in vesolja. FOTO: Guliver/Getty Images
Poletje je čas, ko se odpremo novim idejam, intuiciji, informacijam in sporočilom svoje duše in vesolja. FOTO: Guliver/Getty Images
Poletje je tako čas za ustvarjanje čudovitih spominov, obdobje, ko gremo po semena novih idej, ki jih bomo zasadili, da bodo jeseni vzklila. To je čas, ko se zdi zaradi toplih dni in obilice svetlobe vse mogoče. Guruji pa vendarle svarijo pred pretiranim poletnim optimizmom in velikimi pričakovanji, ki ne temeljijo vedno na realni osnovi. Svetujejo, da si zastavite realne cilje, da ne boste pozneje razočarani nad rezultati.

Širjenje obzorij

Da greste po nove ideje, izkušnje, mislimo, da naberete semena, sledite ciklusu svoje notranje rasti, ki bo pozneje v letu obrodila sadove. Počitnice, dolg dopust, potovanja v daljne kraje, že to, da se življenje premakne v naravo izza štirih sten doma, nam daje priložnost za širjenje obzorij, odpiranje srca in poslušanje duše. Ko se družimo s prijatelji in preživljamo čas zunaj, se tudi naša zavest širi in se zdi neomejena. Odprti in pripravljeni smo videti naključja in prejemati sporočila vesolja. Dovolj energije imamo za reči, s katerimi se nam sicer ne ljubi ukvarjati, tako da se lotevamo mnogih novih izzivov. Psihologi svetujejo, da si napolnite baterije in uživajte v sproščenem času zase, a ne zidajte gradov v oblakih. Naša naivna otroška duša si namreč predstavlja, da se bodo vsa poletna sanjarjenja tudi uresničila, ko se ne, pa nam je težko gledati tista semena, ki niso vzklila.

Poletni rituali za dušo

Vsak mesec prej dajte na stran nekaj denarja za nekaj, kar vas veseli, pa ste se temu vedno odrekali, češ da preveč stane ali nimate časa. Posebno če vašo željo spremlja močan občutek, da je to vaše poslanstvo. Poleti je tudi najboljši čas, da prečistite telo. Jejte glede na svojo notranjo uro – zjutraj in opoldne nekaj, kar vam bo dalo energijo, zvečer manj, pozno ponoči pa nič. Poleg tega prisluhnite svojemu telesu in uživajte tisto, kar vam sporoča, da potrebuje. Tako se tudi ne boste redili, ampak postopoma dosegli pravo težo. Zvečer pojdite spat, takoj ko začutite utrujenost, in zjutraj raje rano vstajajte. Zgodnje vstajanje je sicer ena glavnih navad uspešnih ljudi, poletje pa je najboljši čas, da jo vzpostavite. Poskrbite, da se poleti napojite s sončno svetlobo. To namreč sinhronizira našo notranjo uro in spodbuja notranje telesne procese. Kar se da veliko časa preživite na prostem, predvsem dopoldne – 15 minut brez sončnih očal in kreme za sončenje na dan (seveda ne na neposrednem soncu ali plaži). Hkrati očistite svoj prijateljski krog in si spletite res kakovostno družabno mrežo – vprašajte se, ob kom se dobro počutite, kdo je vaš pravi prijatelj, kdo vam niža in viša vibracijo ... Zdaj je najboljši čas, da se povežete in družite z ljudmi, ki so pomembni za vašo življenjsko zgodbo. Ne bojte se spustiti tistih, ki ste jih prerasli. Poleg tega je zdaj čas, da analizirate svoje spomine na mladost in otroštvo. Razmislite, kaj ste imeli tedaj radi in o čem ste sanjali, ko ste bili stari deset, enajst let. Postavite to vprašanje tudi svojim prijateljem in partnerju. In ko odkrijete, kaj je to bilo – zadevo ponovite. Ne nujno samo enkrat. Videli boste, kako vas bo to napolnilo s svežo energijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije