DUHOVNE MODROSTI

Ozavestite svoje lekcije

Osebnostna rast zahteva postanke za počitek in zdravljenje. Nihanja in koraki nazaj so povsem običajen del procesa.
Fotografija: Tudi če na plan privrejo stari vzorci, se jih ne prestrašite. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Tudi če na plan privrejo stari vzorci, se jih ne prestrašite. FOTO: Guliver/Getty Images

Po hitrem duhovnem napredku je včasih težko ohranjati visoko vibracijo in na neki točki se vam zdi, da se je vaš razvoj ustavil ali ste celo nazadovali. Ujeti ste v matrico in stare vzorce razmišljanja in delovanja. Pojavijo se izzivi, za katere se vam zdi, da ste jih že razrešili. Dvomite in se sprašujete o pomenu vsega, kar ste dosegli.

Ne skrbite, če se vam zgodi kaj podobnega. Zastoji so namenjeni temu, da upočasnite in se spočijete. Vaš um po vseh novih spoznanjih potrebuje čas, da se na novo organizira, uravna sistem prepričanj ter način zaznavanja sveta. Taka obdobja znajo biti naporna, a morda potrebujete čas za zdravljenje, da ozavestite potlačene vsebine iz nezavednega uma ali preteklosti.

Preden jih ne predelate, ne morete napredovati na naslednjo stopnjo razvoja, saj vas priklepajo v trenutno resničnost. Zato se vam nekaj časa zdi, kot da ste na vrhu sveta, da vse zmorete in lahko dosežete vse. Vaše želje se uresničujejo same od sebe. Toda na tej točki morate biti previdni, da ne padete nazaj v ego in vas prežema napuh.

Če se dojemate kot posebne in ste nagnjeni k samopoveličevanju, je to nedvoumni znak, da je na delu ego, ki vam onemogoča ohranjanje pridobljenega zavedanja, sprejemanja in ljubezni, kar bo sčasoma zavrlo vašo rast. Hkrati poskusite sprejeti dejstvo, s katerim se srečajo vsi iskalci duhovnosti: da se razvoj nikoli ne konča in nikoli ne pridete do točke, ko vse veste in zmorete. V času prehajanja od ene do druge ravni se vam bo zdelo, da ste obstali.

Ne glede na to, kako si želite napredovati ali ohranjati svojo frekvenco, bolj boste imeli občutek, da stojite na mestu in negativni dogodki se bodo zvrstili v vašem življenju, kot da bi želeli preizkusiti, ali res verjamete, zaupate in ste usvojili pretekle lekcije. Namen te lekcije je, da še enkrat pokažete, iz kakšnega testa v resnici ste, preden lahko napredujete.

Ob prehodih med stopnjami razvoja in dojemanja realnosti se pogosto počutimo kot v vakuumu. FOTO: Guliver/Getty Images
Ob prehodih med stopnjami razvoja in dojemanja realnosti se pogosto počutimo kot v vakuumu. FOTO: Guliver/Getty Images
Po začetnem navdušenju in raziskovanju življenjskih resnic boste tako spoznali, da ste še vedno samo duša v človeškem telesu, torej ste omejeni. Morda boste kljub vsem duhovnim spoznanjem nemočni, nepotrpežljivi in vam bo neudobno. Tudi zbolite lahko. Lahko se čutite odtujene od večine svoje družbe, saj drugi ne delijo vaših spoznanj in uvidov ter ostajajo v matrici, ujeti v tretjo dimenzijo realnosti in polarnost.

Morda se čutite necenjene in kot da imate zvezane roke, medtem ko se drugi zapletajo v stare vzorce, ki temeljijo na strahu, nezdravi navezanosti in sledenju nesmiselnim pravilom družbenih avtoritet. Tudi to je lahko vzrok za postanek na poti. Predelati morate svoje občutke in urediti odnose, preden nadaljujete duhovni razvoj.

Če po novem za vsako stvarjo vidite razlog in smiselno povezanost oziroma se zavedate, da boste prej ali slej spoznali širšo sliko ter da se vse dogaja z namenom, potrebujete čas, da se navadite na drugačen način dojemanja sveta. Zavedajte se tudi, da ste del prebujene kritične mase, ki ima nalogo vplivati na preostalo človeštvo in da se vse dogaja z razlogom, v pravem trenutku, vse je natanko tako, kot mora biti.

Zato ne pritiskajte na druge, če ne sledijo vaši stopnji razvoja. Čeprav smo povezani v celoto, smo še vedno edinstveni posamezniki. Nihče ne vidi in ne doživlja sveta popolnoma enako, naša percepcija se razlikuje – in prav v tem se skriva naš življenjski namen. Prepoznate ga po tem, da vam ob njem zapoje srce, ne glede na to, za kaj gre. Zato sledite tistemu, kar vas osrečuje, ne glede na okoliščine. Tudi če trenutno z umom ne morete dognati, kako morate ravnati in kako zamenjati trenutni spekter svoje realnosti, se lahko vedno zanesete na svoje srce, ki pozna odgovore. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije