DUHOVNA MODROST

Ohranite stik z intuicijo

Objavljeno 21. januar 2020 21.09 | Posodobljeno 21. januar 2020 21.09 | Piše: M. B. Z.

Ego vas bo vodil v odločitve, ki jih boste obžalovali. Če veste, da nekaj ni prav, upoštevajte notranji glas.

Intuicija vas bo vedno vodila v pravo smer, odločitve, sprejete iz ega, pa boste obžalovali. FOTO: Guliver/Getty Images
Tihi glas v vaši notranjosti vas varuje pred nevarnostjo in vam pomaga sprejemati odločitve. Če ste povezani z njim, začutite, kdaj so vaši bližnji v težavah, ko je nekaj prav za vas ali ni dobro, da rinete v težave. Ko blokiramo svojo intuicijo, se nanjo ne moremo več zanesti. In kako vemo, da smo jo blokirali?

Ko nas vodi intuicija, sprejemamo odločitve, ki jih pozneje ne bomo obžalovali, ko nas ne, pa nas ego usmerja v dejanja, ki jih pozneje obžalujemo, pravijo duhovni učitelji. Poslušanje in sledenje intuicije spremlja občutek, da gremo s tokom, tako okoliščine kot naši načrti pa se zato pogosto spreminjajo. Pot v povsem drugo smer pri tem ni nič slabega, saj nas vodi k pravemu cilju.

Eden največjih razlogov za to, da ljudje niso bolj prilagodljivi, je, da so sprva ignorirali intuitivne namige, nato pa nočejo nikogar razočarati in si premisliti, ko so enkrat v nekaj privolili. Če boste sledili notranjemu vodstvu, se vam to ne bo pogosto dogajalo, saj boste takoj rekli ne. Še en znak, da ne sledite intuiciji, je, da ste zmedeni, namesto da bi prisluhnili notranjemu vedenju in se odprli sinhronostim, ki vas vodijo v pravo smer. Tudi če vam notranji glas reče, da storite nekaj sprva nerazumnega, celo norega, se bo pozneje izkazalo, da vam je to prineslo nekaj dobrega.

Ista pot vam namreč ne more prinesti drugačnih rezultatov. Šele ko spremenite način svojega delovanja, boste želi drugačne sadove – tako poslovno kot v odnosih. In še to: ne pustite, da se drugi odločajo za vas. Če čutite, da nekaj ni prav za vas, temu ne sledite!
Deli s prijatelji