DUHOVNE MODROSTI

Nihče ne uide svoji karmi

Naključij in izgovorov ni, vsak mora poravnati svoje dolgove. Dobra karma je nagrada za uspešno opravljeno delo.
Fotografija: Tako naši dolgovi kot dobropisi se prenašajo iz enega življenja v drugo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Tako naši dolgovi kot dobropisi se prenašajo iz enega življenja v drugo. FOTO: Guliver/Getty Images

V sedanje življenje smo prinesli vse, česar nismo razrešili v prejšnjih inkarnacijah. Lahko gre za karmo, ki se je nabirala mnogo zaporednih življenj in se vleče daleč v preteklost. Nekatere duše se namreč odločijo hitro znova utelesiti, druge pa zaradi travmatičnih dogodkov v preteklem življenju počakajo nekaj časa, preden so znova pripravljene.

Poleg tega čas v duhovnem svetu, s tem mislimo na čas med življenji, poteka nelinearno in ne enako hitro kot na Zemlji, opozarjajo regresoterapevti. Zato lahko na primer regresija v pretekla življenja traja tudi do šest ur, ki jih lahko v transu doživimo kot krajše časovno obdobje, recimo tri ure.

In kaj se zgodi na terapevtski regresiji v pretekla življenja? Vzpostavi se stik z našo podzavestjo, z dušo, ki nam razkrije naše duhovno poslanstvo, namen za težavami v tem življenju, karmične klobčiče iz preteklosti, pojavijo pa se tudi ljudje, ki jih poznamo v sedanjem življenju, a so odigrali pomembno vlogo že v prejšnjih življenjih. Vsak človek, ki ga srečamo in se z njim povežemo, je namreč prišel v naše življenje z razlogom. Naključij na ravni neminljive duše, ki potuje skozi številna življenja, ni. Karma je tista silnica, ki določa, kaj in s kom moramo uravnati v tem življenju. Ker z zavestnim umom ne prepoznamo, zakaj se nam odvija določena zgodba z nekom, se zapletemo v težave. Karmične poravnave v odnosih namreč pogosto niso lahke.

Več vrst karme

Hindujci poznajo štiri vrste karme. Sančita je seštevek vse karme, ki jo nosimo iz prejšnjih življenj. Prarabda je majhen del celotne karme, ki se mora odviti v tem življenju. Krijamana je karma, ki jo ustvarjamo zdaj, v tem življenju, s svojimi dejanji in svobodno voljo. Agama pa je tista, ki jo ustvarjamo za naprej, z vizualizacijo in namerami za prihodnost.

Posebno vlogo v vedskem astrološkem sistemu igrata južni vozel (ketu), ki vlada prvima dvema vrstama karme, preteklosti in naši karmični dediščini, in severni vozel (rahu), ki vlada drugima dvema vrstama karme, prihodnosti.

Če se z nekom nenehno prepiramo ali nam vzbuja srh, imamo z njim najverjetneje neporavnane račune iz preteklosti.FOTO: Guliver/Getty Images
Če se z nekom nenehno prepiramo ali nam vzbuja srh, imamo z njim najverjetneje neporavnane račune iz preteklosti.FOTO: Guliver/Getty Images
Ko je spodbujen naš južni vozel, je naša svobodna volja zanemarljivo majhna. Odvijejo se dogodki, na katere nimamo vpliva, a se jim ne moremo upreti in se zdi, da so usojeni. Običajno gre pri zadevah južnega vozla za izgube, saj plačujemo stare karmične lekcije. Jasno je tudi, da lahko vedno začnemo ustvarjati pozitivno karmo za prihodnost, s čistimi nameni in vizualizacijo. S sedanjimi mislimi si oblikujemo prihodnost, kar poudarjajo mnoge duhovne tehnike in prepričanja!

Oba karmična vozla in dogodki, povezani z njima, navadno vključujejo druge ljudi in naše odnose z njimi. Ob povezovanju in srečevanju z drugimi plačujemo dolgove, jim delamo usluge ali pobiramo obresti in uživamo svojo dobro karmo. Pogosto nas prav ljudje, zaradi katerih smo jezni ali nesrečni, prisilijo k temu, da se naučimo svojih karmičnih lekcij in se premaknemo naprej. Ko si to priznamo, začnemo dojemati, za kaj pravzaprav gre.

Na Zemlji nikomur ne uspe, da bi jo odnesel brez neporavnanega dolga. Nekatere bo treba plačati v tem življenju, skupaj z nekaterimi novimi, ki si jih nabiramo sproti.

Nekateri imajo več dolgov kot drugi. Ko smo poklicani k plačilu, se temu lahko upiramo, a se potem soočimo z verjetnostjo težke lekcije usode. Tu lahko svobodno izberemo, kako se bomo odzvali na dogodek, ki se zdi usoden. Če še enkrat ponovimo – sami ustvarjamo svojo prihodnost, a se hkrati ne moremo izogniti svoji preteklosti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije