DELO S ČUSTVI

Nevtralizirajte jezo in dvom

Spremenite zorni kot in spremenil se bo vaš svet. Z nekaj triki zamenjate razpoloženje in doživljanje.
Fotografija: Soočite se z negativnimi čustvi in se jih znebite. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Soočite se z negativnimi čustvi in se jih znebite. FOTO: Guliver/Getty Images

Kadar se znajdete v čustvenem vrtincu, globoko vdihnite in spustite vse. Ko ste zmedeni, se povežite s tem, kar si v resnici želite, svetuje ameriška gurujka Iyanla Vanzant, ki je zaslovela z nastopanjem v pogovorni oddaji Oprah Winfrey.

Priznajte si, kaj čutite, ne da bi se obsojali zaradi tega. Hkrati dajte okolici jasno vedeti, kaj želite, pravi. Odkrijte, kaj vam stoji na poti, in naredite načrt, kako odstraniti eno oviro za drugo. Kadar o čem dvomite, se oborožite s potrpljenjem, nadaljuje. Dihajte, opustite sodbe, prosite za duhovno vodstvo in se odvežite od rezultata. Razočaranje najlaže pozdravite z resnico. Odkrijte svojo pravo namero. Priznajte si, da je niste razkrili vpletenim. Odpustite si, ker niste bili iskreni s sabo. Naredite načrt, kako priti do tistega, kar si želite.

Ko ste jezni, morate delati na odpuščanju, poudarja. Da bi ga dosegli, najprej nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Opustite potrebo po tem, da imate prav. Odpustite si. Odpustite tudi osebi, ki vas je ujezila. Postavite se na njeno mesto ter govorite z njo. Povejte vse, kar bi si sami želeli slišati v njeni koži v istih okoliščinah. Pojasnite, kako čutite, in prosite človeka, ali lahko pozneje nadaljujeta pogovor, ki vas je vrgel iz tira. Nato prosite vesolje, ali lahko prinese ljubezen v vaš um, srce in besede.

Ko vas je strah, utrdite zaupanje. Dihajte in preglejte svoja pričakovanja, opredelite, kakšen rezultat pričakujete. Odkrijte svoj namen, zakaj počnete, kar počnete. Odvežite se od rezultata. Prosite vesolje za moč, podporo in vodstvo. Spomnite se na vse, za kar ste lahko hvaležni. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije