DUHOVNE MODROSTI

Nehajte se sabotirati

Ker sami ustvarjamo svoj svet, vzemimo življenje v svoje roke. Čeprav misli vplivajo na nas, ni treba, da imajo glavno besedo.
Fotografija: Naučite se odmakniti od svojih misli in se imejte radi. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Naučite se odmakniti od svojih misli in se imejte radi. FOTO: Guliver/Getty Images

Veliko je razlogov, da spodnašamo sami sebe, pravijo psihologi. Veliko zaslug za to ima naš notranji kritik, ki nam prigovarja, da se ni vredno truditi ali da nam ne more uspeti. Prvi nasvet, da vzamete življenje v svoje roke, je, da ne čakate več na motivacijo in pravi trenutek, ko boste pripravljeni. Naravnajte se na pripravljenost, da nekaj storite, ter pojdite v akcijo. Čeprav misli vplivajo na nas, ni treba, da jim prepustite glavno besedo. Naučite se odmakniti od njih. Spomnite se, da vi niste svoje misli, to je le vaš notranji saboter. Ni vse negativno, tudi izpostavljajo psihologi. Pogosto smo pri razmišljanju zelo črno-beli, nerealistični in neprilagodljivi. Tudi če opustite vadbo v telovadnici, ne jemljite tega za poraz, ampak raje hodite na sprehode.

Opazujte, kaj vas zadržuje na mestu. Ste samo radi v svoji coni udobja? Če želite iz nje, morate premagati občutek nelagodja in se navaditi nanj. Vaš um bo sčasoma sprejel, da nova situacija ni tako slaba ali nevarna, kot ste se bali. Pomaga tudi, da prepoznate trenutek, ko se odločate, ali boste nadaljevali v smeri svojega cilja ali se obrnili stan. V tej točki namreč leži moč spremembe. Opustite težnjo po perfekcionizmu, ki je iluzija. Pogosto namreč opustimo cilje iz strahu, da ne bomo dosegli previsokih zahtev, ki si jih postavimo. Dopustite si, da ste samo človek, ki daje vse od sebe, pri tem pa mu včasih tudi spodrsne, da se uči iz svojih napak. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije