VEDEŽEVANJE

Ne zaupajte prevarantom

Objavljeno 09. november 2018 16.13 | Posodobljeno 09. november 2018 16.06 | Piše: M. B. Z.
V poplavi različne ponudbe ne vemo, na koga naj se obrnemo. Vsi smo do neke mere jasnovidni in lahko prepoznamo odgovore.
Če izpilite svojo intuicijo, ne potrebujete vedeževalcev in gurujev.
Vedeževalci pogosto naš prvi stik z mistiko, že če nam v kavno usedlino pogleda prijateljica ali znanka vrže ciganske karte. Ko se znajdemo v stiski, nas zamika, da bi šli k jasnovidki, po priporočilu drugih in z zagotovilom, da je res dobra.

Vraževerje in želja po poznavanju prihodnosti sta stara kot človeštvo. Kitajci so kot orakelj uporabljali i ching, Skandinavci rune, Grki so hodili v preročišče v Delfe, znamenja so ljudje skozi stoletja poskušali razbrati z dlani, kosti, kavne usedline, ptičjega leta, kristalne krogle in kart. Pri tem naj bi simbolika, zaporedje, vzorci postavitve posameznih predmetov odslikavali našo trenutno situacijo in rešitev iz nje, vedeževalec pa simbole razbere in pojasni.
image
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO Pozorni bodite, če vam kdo za svojo storitev mastno računa, ob njem nimate dobrega občutka ali so njegovi nasveti res bizarni. FOTO : Guliver/Getty Images

Praksa kaže, da simboli pogosto res lahko orišejo trenutno situacijo, vendar je vprašanje, kako usposobljen je razlagalec oziroma ali je napoved vklesana v kamen, kot nam zagotavljajo. Če nam napovejo nekaj slabega, lahko to deluje kot samouresničujoča se prerokba, če olepšujejo situacijo, to vpliva na naše odločitve.
 

Jasnovidnost in astrologija


Do določene mere smo vsi jasnovidni, vprašanje je le, ali se lahko zanesemo na svoje uvide. Guruji pravijo, da lahko z vajo in povezanostjo s svojo osebno frekvenco, edinstveno energijsko vibracijo posameznika, sami prepoznamo odgovore. Nekateri jasnovidci počnejo prav to – berejo zapise v našem biopolju. Pri tem je zelo pomembno, da ne zaupate prevarantom in se začnete zavedati, da so to vaše življenje, vaši zapisi, odločitve in prihodnost, zato ne potrebujete posrednika, ki vas vodi. Vzemite moč v svoje roke in se naučite biti v stiku s seboj, krepite intuicijo, s tem pa boste začeli prepoznavati tudi odgovore.

Iz položaja zvezd so usodo razbirali že v Mezopotamiji in Babilonu, in čeprav danes astrologija velja za psevdoznanost, so astrologi stoletja svetovali vladarjem – sloviti John Dee je na primer določil datum kronanja kraljice Elizabete I. Današnji astrologi poudarjamo, da ne gre za napovedovanje prihodnosti, ampak predvidevanje, določanje verjetnosti, nakazovanje smeri razvoja dogodkov. Smiselno je izbrati dobrega in izkušenega astrologa.

Planeti, hiše in povezave med njimi imajo namreč več pomenov. To, kako se bo izrazila simbolika v času, je odvisno tudi od rojstne karte, zato so enoznačne napovedi lahko zavajajoče. Astrologija je odličen način odkrivanja svojih prednosti in slabosti, ugotavljanja, v kakšnem obdobju smo, kaj nas učijo dogodki, kako se s kom ujemamo ...
 

Sami svoj guru


Zavedajte se, da prihodnost ni vklesana v kamen. Res je, da pridemo na svet z okvirno začrtano nalogo, ki si jo zadamo kot duša. Toda v predvideni scenarij nismo nepreklicno ujeti. Namenimo se denimo premagati strah pred zapuščenostjo, ki korenini v preteklem osirotelem življenju. Ali si zastavimo preizkušnje in okolico, ki bo pritiskala na nas, da postanemo bolj odločni. Toda še vedno se lahko odločimo in ne usvojimo lekcije.

Življenje je kot virtualni računalniški program, drevesnik odločitev, verjetnosti. Možnost določenega rezultata, na primer da spoznaš bodočo ženo in imaš otroke z njo, je 75-odstotna; 10 odstotkov je možnosti, da se bo to zgodilo pozneje, po drugi poti z več ovinki. Hkrati je tudi 15 odstotkov možnosti, da je ne boš nikoli spoznal in živel povsem drugačno življenje. Če boš nenehno sprejemal odločitve proti razmerjem, je ne boš spoznal in ne boš opravil te lekcije, kar pa ne pomeni, da je to narobe. Sami se odločamo in oblikujemo svojo resničnost, naše izbire pa narekujejo našo prihodnost.
image
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO Če izpilite svojo intuicijo, ne potrebujete vedeževalcev in gurujev.

Če so torej škarje in platno vsak trenutek v naših rokah in je tudi usoda spremenljiva, nima smisla jemati napovedi za kaj drugega kot vpogled v trenutno situacijo, ki nas pomiri, če smo obupani. Napovedovalci prihodnosti naj bi nas tako predvsem opomnili, da vse mine, da se bomo počutili bolje in da je v nas dovolj moči, da se odrinemo in gremo naprej. 
Deli s prijatelji