ASTROLOGINJA LENKA

Ne obremenjujmo se s tem, zakaj se je neka ljubezen končala tako boleče

Dobro je, da se malo ustavimo in umirimo.
Fotografija: Lenka Stanić. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Lenka Stanić. FOTO: Osebni arhiv

Danes je Marsov dan in končno se zdi, kot da se je po 10. septembru, ko je začel svojo retrogradno smer spomnil, da uporabil vso svojo resnično energijo in po kateri poti naj gre, zato se je začel gibati direktno. Torej se je vsa naša notranja energija prebudila, pridobila v nekem delovanju, v volji, moči, gibanju in premikanju naprej.

Položaj zvezd za 24. 11. FOTO: Lenka Stanić
Položaj zvezd za 24. 11. FOTO: Lenka Stanić
Merkur je v natančnem trigonu z Neptunom iz Rib, zato nas občutek, da smo nekoliko bolj intuitivni, bolj občutljivi, bolj empatični privlači, da se prepustimo pogovoru z drugimi in še bolj vsrkamo njihove besede. Vleče nas tisti občutek, ki nas lahko stopi z nežno empatijo, zaupati drugim, biti bolj odprt, kot bi bili sicer, in iz sebe izvleči vse, česar morda ne bi naredili ob drugi priložnosti. Ne počutimo se krive zaradi tega, da smo se preveč odprli ali povedali kaj več o sebi (Merkur v škorpijonu). A zato ta položaj uporabljamo za vpogled vase in uresničitev nove ideje in novih sanj.

Venera je še vedno v izgonu in na stopinji padca Lune, zato so to občutki, ki nas trgajo, vlečejo v kopanje skozi sebe, skozi preteklost, skozi stvari, ki so bile nekoč prekinjene, izgubljene, ki so iz nekega razloga izginile. Ne obremenjujmo se s tem, zakaj se je neka zveza, zakon, velika ljubezen končala na tako boleč in nepovraten način.

Luna je še vedno v Ribah, vsa malce raztresena, ker se ji zdi kot žrtev, ker se preveč žrtvuje za vso svojo družino, za vse svoje ljubljene. Noče jih prizadeti, ampak se jim prilagaja, je na voljo, jim pomaga in spoštuje vsa njihova pravila in tradicijo. Toda popoldan Luna prehaja v znamenje ovna in polna vsega in vseh svojih žrtev in zatiranja svojih čustev, zdaj nenadoma dobi tisto neverjetno veliko energijo, da lahko vse zažene in obrne. Toda včasih ta brutalna, odprta in neposredna energija lahko najprej škodi nam, potem pa še drugima, zato je dobro, da se malo ustavimo in umirimo in tako smo bolj mirni s seboj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije