Duhovni nasvet

Ne nižajte svoje energije

Medčloveška energijska dinamika poteka, ko nekoga srečamo ali pomislimo nanj. Toda pogosto vaš odziv na negativno okolico povzroči padec vaše energije.
Fotografija: Če si želite pomagati nekomu v težavah, ga ne pomilujte, saj se s tem prestavite na njegov energijski nivo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Če si želite pomagati nekomu v težavah, ga ne pomilujte, saj se s tem prestavite na njegov energijski nivo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Vsak od nas ima svoje energijsko polje, in ko se srečamo, se srečujejo tudi naše energije. Na nevidnem nivoju med nami poteka živahna dinamika energijskih izmenjav, in le nekatere od teh vibracij so za nas spodbudne. Kadar nismo osrediščeni v svojem energijskem polju, se lahko vanj hitro prisesa kdorkoli in nam črpa energijo. Lahko so to tudi ljudje, ki so nam blizu – partner, prijatelji, starši, sodelavci, ob katerih se začnete naenkrat slabo počutiti.

Če želimo zaščititi svojo energijo, se moramo najprej zavedati, kako dragocena je za nas. Naše počutje in razpoloženje namreč privlači stvari in ljudi po zakonu privlačnosti. Če smo vedri in zadovoljni, povezani s svojim višjim jazom, poslušamo intuicijo, imamo moč ustvarjati, kar želimo, ter nadzorovati svoje življenje. Če smo potrti in zaskrbljeni, smo manj povezani z vesoljem in nimamo te moči. Ko dovolimo, da na nas vplivajo nizke energije nekoga drugega, ki vdre v naše polje, nas to potegne v nižje vibracije, s katerimi ne moremo ustvarjati, saj nižje vibracije ne morejo ustvariti nič – razen še več negativnega. Zato je pomembno, da vsak dan znova dobro poskrbimo zase. Mi smo tisti, ki odločamo, da tujih energij ne bomo spustili v svoje polje.

Ne obsojajmo

Če je nekdo zamorjen in tarnamo z njim, postanemo črnogledi. Ko uporabljamo negativna čustva, da bi se z nekom zbližali, se odpovemo svoji visoki energijski vibraciji in se spustimo na njegov nivo. Toda tako mu v resnici ne moremo pomagati. Če je nekdo depresiven, ni treba, da smo tudi mi. Lahko smo sočutni, a se ne spustimo na njegov nivo, le če ostanemo na visoki vibraciji, mu lahko pomagamo. Najhitrejša pot, da dovolimo nekomu spustiti negativno energijo nad sebe, je, da se čutimo odgovorne za njegovo doživljanje. Vsakokrat, ko se čutimo odgovorne za nekoga, jo prevzamemo nase v celoti, naše telo, um in duh pa se začnejo odzivati, kot bi bil to naš problem. Nase prevzamemo stres, pritisk in obremenitve nekoga drugega. Premislimo, koliko naših bremen sploh ni naših. Ne glede na to, kako radi imamo nekoga, ne moremo reševati njegove naloge. Odgovorni smo zase in za nikogar drugega. Še več, če prevzemamo lekcije drugih, se jih ne bodo nikoli naučili. S tem jim jemljemo izkušnje in možnost za pridobivanje modrosti. Ne vpletajmo se v problem, ohranimo visoko vibracijo in od zunaj ponudimo uvid in rešitve.

Izogibajmo se zadnje čase vedno bolj razširjenega obsojanja, saj nas nemudoma poveže z virom sodbe. Če je čustvena vibracija tega človeka nizka, se bomo ujeli vanjo in s sodbo nezavedno znižali svojo energijo. Ko začnemo ocenjevati izkušnjo nekoga drugega, četudi le v glavi, smo pritegnili energijski odtis te izkušnje. Ker naš um ne razlikuje med resničnim in namišljenim, se zdi, kot se to dogaja nam. Posebno pozorni bodimo na opravljanje! Če se nas nekaj ne tiče, se torej ne vmešavajmo, saj ni vredno naše energije. Podobno se zgodi, ko se nam kdo smili – energijsko prevzamemo stanje te osebe, zniža se nam vibracija, da se ujema z njegovo. Če si koga predstavljamo kot ubogega, naša sodba ne vključuje možnosti, da se bo pobral. Zato si druge predstavljajmo močne in sposobne rešiti težave, kar bo nas ohranilo na visoki energijski vibraciji. Rešitev je tudi sočutje, ki ohranja naboj ljubezni in razumevanja do tega človeka in ne niža energije. Človeka imamo lahko samo radi, ne da bi se nam smilil, ko preživlja težke čase.

Posebno poglavje so avtoritete. Navajeni smo namreč pustiti, da na nas vpliva energija tistih, ki imajo moč in avtoriteto nad nami – starši, učitelji, šef … Če ima kdo od njih slab dan in se strese nad nami, to sprejmemo. Toda v resnici nima nihče moči nad nami, saj sami ustvarjamo svoj svet s svojimi mislimi. Krmilo in vajeti so v naših rokah, čeprav se tega ne zavedamo. Avtoritetam torej sami dajemo moč, zato ne pustimo, da se znašajo nad nami in nas vlečejo navzdol.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije