Meditacija za zanositev

Poskrbite za telesno pripravljenost in notranji mir Zdravo se prehranjujte in se obdajte z zeleno barvo.
Fotografija: Bolj bodo vaše telo, um in duša v ravnovesju, lažje boste zanosili. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Bolj bodo vaše telo, um in duša v ravnovesju, lažje boste zanosili. FOTO: Guliver/Getty Images

Duhovni učitelji pravijo, da se je treba na nosečnost telesno in mentalno pripraviti. Statistično 20-letnica v povprečju zanosi v petih mesecih, 39-letnica pa potrebuje dvakrat toliko časa, čeprav je treba dodati, da nekatere ženske tudi pri 45 spontano zanosijo. Če si želite imeti otroka, na splošno velja, da morate poskrbeti za telesno pripravljenost in duševni mir. Meditacija pomaga, da se psihično in mentalno pripravite na nosečnost. Spodbuja namreč četrto, srčno čakro, odpre srce in pljuča, izboljša energijski pretok in omili posledice stresa, telesu se pomaga razstrupiti, prinaša občutek zadovoljstva, veselja in varnosti, z vsem tem pa podpira zanositev.

Sedite v lotosovem položaju z vzravnanim hrbtom, poravnajte rame, palce in prste iztegnite, iztegnjene dlani zasukajte navzdol. Zaprite oči in tri minute dihajte, globoko vdihujte in izdihujte. Odprite oči, stresite roke in se prepustite vaji. Nato roke vzporedno iztegnite navzgor pred sabo (komolci so iztegnjeni, roke segajo do višine ušes) do kota 45 stopinj. Medtem ko globoko dihate, si tri minute predstavljajte, da ste eno z univerzumom. Na koncu vdihnite, se sprostite in zrak na kratko zadržite v pljučih. Predstavljate si, da vesoljna sila kot magnet vleče od vas vse negativno in odvečno.

Poleg tega se izogibajte vsakršnemu stresu, saj je to pogosto ovira, ki preprečuje spočetje. Zdravo se prehranjujte, poskrbite za vnos joda, železa in folne kisline. Uporabljajte pa tudi pozitivno moč barv – obdajte se z zeleno, ki je barva upanja, miru in sprostitve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije