Mars v ovnu je močan

Zelo tekmovalen je, težko je pri miru in druge spodbuja k akciji. Spolnost mu je pomembna, zelo je strasten in poželenje pokaže.
Fotografija: Človek z Marsom v ovnu je odločen, strasten in nesramežljiv. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Človek z Marsom v ovnu je odločen, strasten in nesramežljiv. FOTO: Guliver/Getty Images

Položaj Marsa v rojstni karti kaže, koliko energije imamo in v kaj jo vlagamo. Znamenje, v katerem ga imamo, kaže, kako uresničujemo svojo potrebo po osvajanju in doseganju tistega, kar si želimo, ter kako znamo postavljati meje drugim in se postaviti zase. Pokaže, kaj je tisto, kar nas motivira in požene v akcijo, za kaj si prizadevamo in za kaj se borimo. Hiša, v kateri je v našem horoskopu Mars, označuje življenjsko področje, kjer se najbolj potegujemo zase in najbolj pokažemo svojo moč, kjer smo pripravljeni tudi tvegati, da bi se uveljavili.

Mars vlada ovnu, zato je v tem znamenju posebno močan. Človeku prinaša veliko fizične energije, poiskati je treba način, kako jo pametno izraziti. Če se posameznik ne ukvarja s športom ali drugimi fizično zahtevnimi aktivnostmi, lahko postane nemiren, neizpolnjen, jezen. Močni sta tudi njegova tekmovalnost in potreba po zmagovanju.

Pogosto je pobudnik akcije, druge spodbuja, naj se zganejo in začnejo uresničevati svoje ali skupne cilje. Drzen je, če se drugi ne odzivajo in ga ne upoštevajo, lahko nastopi s silo. Lahko mu primanjkuje občutka za čustva drugih. Partnerja lahko prepričuje o svojem prav. Naučiti se mora takta in diplomacije. Ima močno potrebo po spolnosti, je zelo strasten, svoje poželenje jasno pokaže, nič se ne skriva in ni sramežljiv.

Veliko stvari ga zanima, a lahko hkrati hitro izgubi živce in ponori ter se s kom spre. Pogosto je nemiren. Običajno si želi imeti otroke.
Navdihujoče je, da so ljudje s takšnim Marsom v osnovi precej preprosti, nezapleteni in znajo kompleksne težave hitro razstaviti na preproste komponente. Izjemno pomembno je, da zna uravnavati svoje presežke energije, saj lahko sicer v družbi deluje kot podrepna muha, ki druge ves čas priganja in je težko pri miru.

Ob tem ne gre pozabiti na to, da se neizražena močna čustva in energija nalagajo v telo, zato lahko pogosto trpi za glavoboli ali se v trenutku ujezi zaradi malenkosti ter besno izbruhne. Zanimivo je, da se izbruh tako hitro poleže, kot se je začel. Dobro je, da ni maščevalen in zamerljiv. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije