ASTROLOGIJA

Mars razplamteva strasti

Od položaja Marsa v karti je odvisno, kako se postavljamo zase. Planet obenem predstavlja surovo silo čistega poželenja.
Fotografija: Drugi najmanjši planet v našem osončju skrbi za našo moč, zagon, voljo in strasti. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Drugi najmanjši planet v našem osončju skrbi za našo moč, zagon, voljo in strasti. FOTO: Guliver/Getty Images

Mars je drugi najmanjši planet v našem osončju, a kljub temu poganja naše strasti, motivacijo in spolni nagon. Njegova manj prijetna lastnost je, da je tudi planet vojne in borbe, v naši astrološki karti pa kaže, kako dobro se znamo postaviti zase in uveljavljati svojo voljo.

Znamenje, v katerem je vaš rojstni Mars, razkriva, kako se bojujete, ali ste tekmovalni, pasivni, manipulativni pri doseganju ciljev ter ali vam je prijetno prevzemati pobudo. Iz njegovega položaja lahko razberemo tudi erotično naravo: z Venero zapeljujemo, Mars pa predstavlja surovo, živalsko silo čistega poželenja. Ženski Mars hkrati kaže tudi tip moškega, ki jo bo seksualno privlačil.

Mars v ognjenih znamenjih, še posebno v ovnu, pogosto najdemo v kartah športnikov. FOTO: Guliver/Getty Images
Mars v ognjenih znamenjih, še posebno v ovnu, pogosto najdemo v kartah športnikov. FOTO: Guliver/Getty Images
Mars v ovnu je instinktiven ter želi voditi, medtem ko ljudje z Marsom v občutljivem raku pritiskajo na čustva drugih, da sklepajo prijateljstva z avtoritetami in tako laže dosežejo svoje. Če ne znamo ravnati s surovo Marsovo energijo, smo lahko impulzivni in zaletavi.

Če pa ga ukrotimo, je lahko naš motivator, ki nam pomaga začeti nove stvari ter nas spodbuja na poti. Odkrijte položaj svojega (in partnerjevega) Marsa, saj vam bo, kar razkriva, povedalo veliko o tem, kakšni moški so vam všeč in na kakšen način, kako drzno boste pritegnili njihovo pozornost.
 

Mars v ovnu


Mars je v ovnu še posebno močan, pravimo, da je njegov vladar. Kdor ima tak položaj Marsa, ima zato neizmerno zalogo energije, poguma, izjemno je strasten, borben, neodvisen, rad vodi, tekmuje, a je tudi hitre jeze in vzkipljiv. Kljub vsemu se tako hitro razkadi, kot razjezi, saj že hiti naprej k drugemu cilju.

To je položaj, ki kaže vročekrvnega ljubimca, ki pa ga tudi hitro mine potrpljenje in je premalo vztrajen. Pogosto imajo takšen položaj Marsa v kartah športniki. Nasprotni spol osvajajo samozavestno, z veliko samozaupanja si v življenju vzamejo, kar želijo. Le njihova zvestoba je lahko vprašljiva, kajti takšen Mars mora vedno početi nekaj novega in se le stežka ustali.
 

Mars v levu


Ogenj, strasti, dinamika, ponos, temperamentnost, zanos, odločnost in podjetnost odlikujejo ljudi z Marsom v znamenju leva. Radi so v središču pozornosti, ko drugi dvorjani plešejo okoli njih in jim izkazujejo spoštovanje in časti. So samoljubni, vzvišeni in imajo občutek, da so najpomembnejši na svetu in imajo vedno prav. Zato ne marajo tekmecev, saj morajo biti povsod glavni, eni in edini, najboljši. Samozavestni in uspešni so, z močnim občutkom za pravičnost.

Nasprotni spol osvajajo s pozornostjo in kraljevskim ravnanjem, kupujejo darila, delijo komplimente, na zmenek vas peljejo v drago restavracijo ali kratko potovanje, saj obožujejo razkošje in se radi tudi pokažejo z njim. V osnovi so zelo topli in zvesti, vse dokler spoštuješ njihova pravila in jih ne užališ ali odrineš na stranski tir.
 

Mars v strelcu


Ljudje z Marsom v strelcu so življenjski optimisti, imajo neskončno zaleta, navdušenja, poguma, želje po pustolovščinah, novem znanju ter raziskovalno žilico. Ves svet je njihov dom, radi bi ga odkrili do zadnjega kotička. Pogosto so popotniki in pustolovci, saj so neustrašni in pogumni, čeravno ne najbolj vztrajni in včasih površni.

Ne morejo ostati dolgo pri miru, nikjer nimajo obstanka, ne marajo rutine. Hitro jih povleče naslednji izziv, a jih navdušenje tudi hitro spusti. Obožujejo in potrebujejo svobodo, zato so njihove zveze odprte. Radi potujejo in osvajajo. Včasih se zdi, kot da je življenje zanje ena sama igra, za katero so prepričani, da v njej ne morejo izgubiti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije