Male geste za harmonijo

Naj nam partner in drugi bližnji ne bodo samoumevni. Izogibajmo se kritiki in jim ne mečimo polen pod noge.
Fotografija: Negujmo odnos, prisluhnimo partnerju in skupaj počnimo zabavne stvari. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Negujmo odnos, prisluhnimo partnerju in skupaj počnimo zabavne stvari. FOTO: Guliver/Getty Images

Ameriška klinična psihologinja in wellnes coachinja Arlene Unger izpostavlja, kako pomembno se je z malimi gestami potruditi za harmonijo v tesnih odnosih. V času, ko smo več skupaj kot prej, so njeni nasveti še posebno dragoceni. Spodnja načela veljajo tako za partnersko zvezo kot druge, ki jih imamo radi in so nam blizu. Vsak dan premislimo, ali se jih držimo.

»Zvečer pozabimo na spore. Sprijaznimo se s tem, da obstajajo, a jih bomo reševali kdaj drugič. Naporni pogovori pred spanjem kratijo spanec, kar vpliva na naše počutje naslednji dan. Zavedajmo se in pogovarjamo se s partnerjem o tem, da je vez med vama pomembnejša od sporov,« pravi.

Pri dogovarjanju se izogibamo pretiravanju, kritiki, očitkom in izrazimo, kaj potrebujemo. Prisluhnimo partnerju in si izkazujemo drobne pozornosti, svetuje. Preizkušajmo nove stvari, saj to krepi občutek intimnosti. Lahko se skupaj vpišeta na spletni plesni tečaj, kuharsko delavnico ali gresta na potepanje po neznanih kotičkih svoje občine.

»Partnerju ne mečemo polen pod noge. Omogočimo mu, da počne stvari, ki ga veselijo, druge pa počnemo v dvoje,« nadaljuje. »Ne zanemarjamo ga, saj se zavedamo, da moramo skrbeti za odnose in jih negovati,« še doda za konec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije