ASTROLOGIJA

Luna v kozorogu

Človek deluje z ambiciozno energijo, usmerjeno k redu, uspehu, delu. Ženske so sicer predane družini, a ne najbolj čustvene, celo hladne so.
Fotografija: Luna kaže, kako znamo negovati in tolažiti ljudi, ki so nam blizu. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Luna kaže, kako znamo negovati in tolažiti ljudi, ki so nam blizu. FOTO: Guliver/Getty Images

Način, kako znamo poskrbeti za tiste, ki potrebujejo našo ljubezen, nego in podporo, je različen glede na posamezno Luno, njen položaj v znamenju, hiši, tudi aspekte. Luna v ognjenih znamenjih neguje in skrbi tako, da nekoliko bolj odločno posega v svet varovanega in negovanega. Vedno najbolje ve, kar je dobro za drugega, a je hkrati topla, odločna in aktivna, zna pomagati in prinesti voljo do življenja. Zna se izboriti v odnosu z učitelji, zdravniki ali drugimi avtoritetami za dobro tistih, ki jih neguje. Luna v zemeljskih znamenjih najraje pomaga konkretno, zna počistiti, urediti, najti prava zdravila, zdravilno hrano, urediti vse, kar je treba, da se oseba, ki jo neguje, počuti varno in preskrbljeno. Luna v vodnih znamenjih ima v sebi nekaj toplega in sočutnega, zelo rada pomaga, vendar se preda cela, ne toliko skozi to, kar naredi za druge, čeprav je zelo skrbna, ampak zna pomagati na čustveni ravni, vlagati čustveno energijo v ljudi, ki jo potrebujejo, da se ob njej počutijo čustveno nahranjeni in zaščiteni. Osebe z Luno v zračnih znamenjih delujejo nekoliko bolj površno skrbno, pomagajo s pogovorom, z razumevanjem drugega, v odnose vlagajo prijateljska čustva, klasično negovanje jim ne odgovarja. Ženska s to povezavo je otrokom bolj prijateljica kot klasična mati. Razume jih, se z njimi pogovarja, otroci so do nje bolj odprti in sproščeni, toda postaviti meje in narediti red je nekoliko napornejše.

​Usmerjena k učinkovitosti

Ženska z Luno v kozorogu je realna, praktična, ambiciozna in usmerjena na poslovno področje. FOTO: Guliver/Getty Images
Ženska z Luno v kozorogu je realna, praktična, ambiciozna in usmerjena na poslovno področje. FOTO: Guliver/Getty Images
Znamenje kozoroga deluje z učinkovito energijo, usmerjeno k redu, uspehu, delu, ambicioznostim. Čustveno to znamenje ni najbolj inteligentno, toda z disciplino in odgovornostjo se trudi premagati tudi to oviro. Tako so ženske z Luno v kozorogu pridne, odgovorne v partnerstvu, družini, a čustveno malo okorne, hladne in trde. Vsekakor se partnerji nanje lahko zanesete, veste, da bodo zaradi močnega občutka odgovornosti naredile vse za dom in družino, hkrati pa veste tudi, da se ne bodo najbolje znašle pri čustveni podpori. Velikokrat boste morali biti zgled toplote in potrpežljivosti, saj je taka ženska res močno usmerjena na posel ali učinkovitost, delo in si ne zna vzeti časa za drobne trenutke bližine, ljubezni in podpore. Najlažje jo sočutja in ljubezni naučijo partnerji, ki imajo veliko planetov v vodnih znamenjih, saj so dovolj potrpežljivi in razumevajoči, da počasi pronicajo v njeno jedro in jo nahranijo s tako zelo potrebno podporo in ljubeznijo. Zelo težko bo prenašala neresne in spremenljive partnerje z veliko planeti v zračnih znamenjih, saj ji njihova spremenljivost lahko dela velike težave, tako bo več notranje panike in nezadovoljstva.

Če je Luna kotna in pozitivno vezana na mehke (Venera, Neptun) ali svetle (Jupiter, Sonce) planete, oseba lažje najde stik s svojim jedrom in se bolje znajde tudi v zasebnih odnosih. Če je Luna v skritih hišah (6., 8. ali 12.) in negativno povezana z Marsom, Plutonom ali Saturnom, še toliko težje izraziti svoja čustva in najde mehkobo in toploto v zasebnih odnosih.

Moški z Luno v kozorogu

Moški s to kombinacijo nezavedno v partnerici iščejo stabilnost, tako velikokrat izbirajo starejše ali vsaj resnejše partnerice. Funkcionalni vidik odnosov jim je pomembnejši od srčnega. Kljub vsemu so njihove partnerice lahko zelo žalostne in nezadovoljne, dokler ne pridejo v stik s svojo notranjo melanholijo in se jo naučijo sproščati skozi humor. Problem kombinacije je, da najverjetneje niso bili deležni toliko topline v otroštvu, kot bi je potrebovali, in s tem se niso naučili čustveno delovati v zasebnih odnosih, zato še v odraslosti morda ne pustijo ljudi blizu in imajo okrog sebe zgrajene visoke obrambne zidove. Ko bodo delali na sebi, se soočali s tem in iskali boljši način izražanja čustev, bodo v svoj svet privabili tudi bolj tople partnerice, Luna v kozorogu pa bo pomenila, da so disciplinirane, odgovorne in resne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije