Ko se združita Saturn in Neptun

Kot olje in voda sta, njuni energiji je težko povezati. Lahko smo pretirani realisti ali pa odzemljeni sanjači.
Fotografija: Saturn in Neptun sta si popolnoma različna, zato težko združujemo njune energije. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Saturn in Neptun sta si popolnoma različna, zato težko združujemo njune energije. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko ta dva velikana zaplešeta skupaj v naši rojstni karti ali na nebu, trčita veliki nasprotji, Neptunov vizionarski idealizem in Saturnova pragmatičnost. Ko se povežeta harmonično in vodi Saturn, to pomeni, da se lahko zavežete projektu, ki temelji na duhovnosti, sočutju, miru in lepoti, denimo organizirate ezoterični dogodek ali umetniško srečanje. Ko vodi Neptun, so Saturnova pravila, formule in postavljanje prioritet temelj umetniških talentov. Če je v prvem primeru poudarek na organizaciji, je v drugem na kreativni vsebini.

Če v vašem življenju prevladuje Saturn, ga uravnovesite z ustvarjalnimi tečaji. FOTO: Guliver/Getty Images
Če v vašem življenju prevladuje Saturn, ga uravnovesite z ustvarjalnimi tečaji. FOTO: Guliver/Getty Images
Kadar pa sta planeta povezana negativno – s kvadratom ali opozicijo –, prinašata stres in nasprotje interesov. Pogosto spodbudita spremembe, ki sproščajo napetost. Človek težko vidi realno sliko in se izgublja v svojih sanjskih predstavah ter se ne drži sprejetih odločitev. Mika ga, da se vrne k starim navadam, saj ne premore dovolj discipline, da ostane na začrtani poti. Po drugi strani ga lahko obremenjuje Saturnova teža, živi v primežu obveznosti, v mentalnem svetu, hiti od ene naloge k drugi in težko napreduje. Rešitev je v predajanju Neptunovim odlikam, če želimo najti ravnovesje – lepoti sončnega zahoda, glasbi, ki se dotakne srca, plesu ali lebdenju v vodi. Kadar ste preveč v glavi, ostro in disciplinirano osredotočeni na svoje naloge, pomaga meditacija, ki sprosti stres in napetost. Najti morate nekaj, kar bo širilo vašo zavest in stopilo omejitve, ki trenutno krojijo vaše življenje.

Tudi če jih ne morete opustiti, jih lahko osmislite in povežete z višjim namenom, kar vam bo dalo navdih in motivacijo, da vztrajate pri njih. Enako vam Neptun, če ste pretirano obrambno naravnani, samozaščitniški in se trudite doseči popolnost, pomaga obrusiti ostre robove in sprejemati prijetnejše plati življenja. Če je njegov vpliv na vas premočen in ste sanjavi in odzemljeni, lahko njegovo energijo uravnovesite z ukvarjanjem z glasbo, umetnostjo, meditacijo, zapisovanjem sanj.
Če vam bo uspelo združiti ti dve nasprotujoči si energiji, boste v najboljšem primeru praktični sanjač, postavljali si boste cilje z vizijo in po intuiciji, podprli svoje ambicije z ustvarjalnostjo in duhovnostjo, vaše sanje pa bodo prizemljene in realistične. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije