LJUBEZEN IN PARTNERSTVO

Ko dva postaneta eno

Da se par lahko zlije v celoto, je nakazano v njunih astroloških kartah. Usklajenost kažejo povezave med planeti in vladarji partnerske hiše.
Fotografija: Astrološka karta pokaže, koliko se par povezuje, podpira in dopolnjuje. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Astrološka karta pokaže, koliko se par povezuje, podpira in dopolnjuje. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko si na energijskem nivoju dve nasprotni si energiji prideta blizu in se povežeta v celoto, v eno, se rodi nekaj tretjega. Astrološko so nasprotja vezana na planete, ki vladajo nasprotnim znamenjem, oziroma na energije, ki se na neki ravni dopolnjujejo.

Moški in ženska, ki sta v energijah svoje primarne ženske in moške funkcije, seveda malce omehčane s svojim nasprotjem, ustvarita predpogoj za energijsko kroženje, ki omogoči zlitje dveh posameznikov v skupno celoto. Moški, ki je drzen, samozavesten in je našel prostor v svetu, torej ima dobro delujočo prvo in tretjo čakro, omogoča ženski, da se počuti varno, finančno podprto in družbeno sprejeto, da laže ustvarja bolj mehko s svojo primarno magnetično energijo ter laže pokaže več nežnosti in ranljivosti. Ženska, podprta s to moško energijo, po drugi strani moškega laže razvedri, navdušuje in osmišlja njegov trud, tako da se ta še bolj poganja v drzno osvajanje in družbeno odgovorno delovanje. Tako se energija med njima vrti, drug drugemu dajeta podporo in osmišljata življenje.

Če moški pred sabo nima nekega svetlega cilja, ne bo tolikokrat premagal samega sebe in razvijal svoje moči, in ženska, ki ni cenjena in varna, bo v večni obrambi in ne bo mogla tako ljubiti in ustvarjati.
Toda tako kroženje energije je v praksi redko, saj gremo ljudje v odnose z ranami iz otroštva, podoživljamo odnose s starši ali rane celo presegajo to življenje in imajo korenine preteklih. Ženska, ki ni bila zaščitena, se bo borila z moško energijo, moški, ki ni imel dobrega moškega modela za identifikacijo, lahko razvije negativen del do moških lastnosti. Posledično se v partnerstvu naučimo preživeti kot posamezniki, vendar ni dovolj odprtosti, da bi se lahko energijsko podpirali, prelivali in dopolnjevali.

Primerjava dveh kart

Astrologi v rojstni karti vidimo predpogoje, ki nam dajo vedeti, da obstaja potencial za kroženje energije. Najbolj očitni potencial kroženja je, da se harmonično povezujejo pari planetov, ki simbolizirajo moško in žensko načelo, na primer Mars in Venera, Sonce in Luna, Merkur in Jupiter. Izjemno dober predpogoj zlitja je, če sta vladarja prve in sedme hiše med seboj v harmoniji, enako velja za vladarja severnega in južnega luninega vozla. Vse to nam da vedeti, da ima oseba iz preteklih življenj sposobnost ustvarjanja harmonije prek nasprotij, ki v intimnih odnosih lahko preide v zlitje.
Manj imamo ran in travm iz otroštva in preteklih življenj, bolj kakovosten partnerski odnos lahko vzpostavimo. FOTO: Guliver/Getty Images
Manj imamo ran in travm iz otroštva in preteklih življenj, bolj kakovosten partnerski odnos lahko vzpostavimo. FOTO: Guliver/Getty Images

Omenjeni astrološki predpogoj za zlitje mora povezati dva človeka s podobnim predpogojem, hkrati pa je nujna usklajenost njunih kart med sabo. Vsaka harmonična povezava Venere in Marsa dveh oseb, Merkurja in Jupitra, Lune in Sonca da vedeti, da imamo s tem človekom podobne, sorodne vibracije in se lahko podpremo pri skupnem razvoju. Podobno velja, ko sta med seboj povezana vladar prve hiše enega in vladar sedme hiše drugega. A če eden ali drugi ali oba nimata predpogoja za tako inkarnacijo, predpogoja zlitja v natalni karti, ne bosta dolgo ostala skupaj ne glede na energijsko harmonijo, saj sta njuna učna pot in naloga nekje drugje.

Karta odnosa

Karta odnosa je najbolj jasna slika potenciala, ki ga ima odnos. Karta odnosa ali Davidsonova karta je narejena za presek v prostoru in času med rojstvom dveh oseb. Omogoča vpogled v to, kaj lahko v odnosu teh dveh ljudi nastane, kakšna je njuna skupna energija. Verjetno veste, da smo ob določenih ljudeh taki, ob drugih drugačni, različni ljudje izvlečejo iz nas različne potenciale.

No, karta odnosa pove, kakšna energija se bo sčasoma razvila med dvema. Najboljši kazalec zlitja bo harmonija med vladarjem prve in sedme hiše, tudi položaj v istem znamenju je dovolj, da nakazuje neko skupnost, sorodnost, bližino. Seveda nam potencial za zlitje zvišujejo tudi medsebojne recepcije vladarjev prve in sedme hiše. Harmonične povezave zgoraj omenjenih planetarnih parov tudi koristijo, vendar se lahko nanašajo tudi na druge ljudi, ki so tako ali drugače vpeti v ta odnos. Mihaela Malečkar

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije