SEDEM NASVETOV

Kako odstraniti slabo energijo iz prostora

Slaba energija se lahko skozi čas nabere podobno kot prah v naših domovih. Nujno je, da jo počistite.
Fotografija: FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Če ste se že kdaj selili, ste morda začutili nenavadno energijo svojega novega doma. Še posebno če verjamete v moč energije, zagotovo veste, kako pomembno jo je zadržati na visoki frekvenci. Empati globoko čutijo energijo drugih ljudi in vedo, da morajo ohraniti svojo energijo in vibracijo, denimo. Ob visokih vibracijah se vsi počutimo bolje, zato je pomembno, da se tako počutimo tudi v svojem domu, na delovnem mestu ali kjer koli drugje, kjer preživimo večino svojega časa.
Dom je naše svetišče, v veliki meri tudi zato, ker tam vzgajamo svoje otroke in se družimo z ljubljenimi. Slaba energija se lahko skozi čas nabere tudi v prostorih, zato je pomembno, da jo počistimo.
Tu je nekaj načinov za odstranjevanje zataknjene, negativne ali zatohle energije in vnašanje sveže, dobre vibracije:

1. Prižgite žajbelj ali kadilo

Prižiganje belega žajblja ali paličic svetega drevesa je eden najpogostejših in najboljših načinov za odstranjevanje zataknjene ali negativne energije iz prostora, pa naj gre za pisarno, dom, avto ali celo čiščenje te energije s sebe.
Palo santo, kar pomeni sveti les, raste na obalah Južne Amerike in spominja na mešanico med borom, meto in limono. Zaradi tega je vonj veliko bolj dišeč kot beli žajbelj, katerega vonj je ostrejši in intenzivnejši. Šamani in zdravilci ga že stoletja uporabljajo za duhovno čiščenje, čiščenje energije in zdravljenje.
Če se vam energija v vašem prostoru zdi negativna ali kot da zastaja, prižgite kakšno od teh paličic in jo vrtite v nasprotni smeri urinega kazalca v vsaki sobi ali omari. Prav tako jo lahko prižgete na svojem pragu, da sčistite iz svojega doma energijo ljudi, ki so prišli v vaš dom ali pisarno in odstranite morebitne slabe energije.
Ko končate, paličico položite v ognjevarno posodico ali držalo iz kovine, stekla ali gline.

2. Odprite vrata, okna in pipe

To je trik šamanov, s katerim odganjajo neprijetne energije ali celo boleče, negativne spomine. Odprite vsa okna in vrata svojega doma, ter pipe v kuhinji in kopalnici. Pustite, da voda teče le par minut. Ne zapravljajte vode in najdite način, da Zemlji povrnete to, kar ji na tak način odvzamete. To pomeni, da nekaj dni ne zalivate trate, skrajšate prhanje za kakšno minuto in pomivalni ter pralni stroj uporabljajte resnično le takrat, kadar sta dovolj polna.

3. Eterična olja

Eterična olja so eden najbolj prijetnih načinov čiščenja zraka in energije v domu in pisarni. Uporabljate lahko kadilo ali pa sivko, denimo. Le nekaj kapljic je dovolj, da očistite energijo prostora in pomagate zatohli energiji, da se premakne stran. Za čiščenje zastajajoče energije sta uporabna tudi sandalovina in evkaliptus, ki prav tako očistita zrak in dvigneta vibracijsko energijo prostora. Lahko kupite tudi difuzor zraka ali izparilnik ter si z njim podaljšate izkušnjo eteričnega olja.

4. Kristali

Beli kremen in črni turmalin sta med najbolj priljubljenimi kristali za odstranjevanje negativne energije. Če v trgovini najdete strokovnjaka, ki vam lahko odgovori na specifična vprašanja, ga vsekakor poprosite za nasvet, drugače pa lahko mnoge kristale kupite tudi na spletu.

5. Morska sol

Obstajajo različni načini uporabe soli za čiščenje energije. Eden je ta, da jo nasujete po različnih kotičkih prostora, pustite tam nekaj ur in jo potem odstranite. Sol je dobro znana po tem, da vsrkava negativno energijo.
V vogale lahko postavite črni turmalin in okrog njega posujete sol, da absorbira vso dotrajano energijo v prostoru.
Še en način za čiščenje predvsem svoje energije pa je solna kopel. V toplo kopel s sivkinim eteričnim oljem dajte kilogram soli in se v tem namakajte dvajset minut, kadar se počutite razdražljivi, utrujeni ali izčrpani. To je čudovit način za čiščenje čaker in avre, da bo dobra energija laže tekla skozi vas.

6. Afirmacije in mantre

Pogosto se ne zavedamo, kako močne so naše misli, pa tudi energija, ki jo te misli ustvarjajo v naših osebnih prostorih. Ko smo pod stresom, razburjeni, jezni ali potrti, naši domovi in ​​pisarne absorbirajo to energijo kot gobe. Zato vam lahko pomaga tudi preprosta afirmacija: »Čistim ta prostor vse negativne energije in vsega, kar tu ostaja, pa ni v moje višje dobro. Naj odide vse, kar mi ne služi več. Ta prostor naj napolni in objame bela svetloba, ki me bo zaščitila pred vsemi nižjimi energijami in vsem, kar ne služi mojemu najvišjemu jazu. Tako naj bo.« Izberite afirmacijo, ki jo boste izrekli po tem, ko počistite svoj prostor. Pomembno je, da izrečete tisto, kar se vam zdi primerno, a vsekakor vključite željo, da počistite vse, kar ni v skladu z vašim najvišjim jazom.

7. Glasba in sveče

Pri uravnoteženju energije v prostoru pomaga tudi, da prižgete sveče in predvajate glasbo visoke frekvence, ki ustvarja pomirjujočo, zen vibracijo. Lahko poslušate meditacijo ali meditacijsko glasbo, glasbo za podlago pri vadbi joge, tisto, ki po vašem mnenju nagovori vaše srce. Hkrati prižgite ducat sveč, da v prostor vnesete toploto in zares občutite spremembo.
Nobena od teh praks vam ne vzame veliko časa, spremenijo pa lahko vaše počutje. Tako kot rutinsko čistite svoje prostore in takšen ali drugačen nered v svojem življenju, poskrbite, da počistite tudi čustven in energijski nered. To delajte enako redno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije