OBDOBJE DEVICE

Zvezde napovedujejo do 22. septembra: izkoristite čas natančnosti in detajlov

Od 23. avgusta do 22. septembra se Sonce podaja skozi devico, ki veliko da na zdravje, zato je čas, da zanj poskrbite tudi vi.
Fotografija: Mantra device: če to vpliva na moj um, vpliva tudi na moje telo. FOTO: Guliver/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Mantra device: če to vpliva na moj um, vpliva tudi na moje telo. FOTO: Guliver/GETTY IMAGES

V tem mesečnem ciklu lahko spodbujate vitalnost, zmanjšate stres in izboljšate dobro počutje, da boste lahko bolje delali za svoje zdravje. Prav zato smo za vas zbrali nekaj strategij, da boste kar v najboljši koži.

V velnes astrologiji se različni vidiki naše anatomije in fiziologije ujemajo z dvanajstimi zodiakalnimi znaki. Z devico so med drugim povezani tanko črevo, trebušna slinavka in žolčnik ter celotni prebavni sistem.

Poskrbite za um in telo

Spodbujajte zdravo prebavo. Smiselno je, da devica upravlja tanko črevo; navsezadnje razločiti in asimilirati nista le dve funkciji, tesno povezani s tem sistematičnim znamenjem, ampak tudi ključni vlogi tega dela telesa. V obdobju device je zelo dobro, da se osredotočite na krepitev svoje prebave. Bodite pozorni na možne občutljivosti za hrano, saj lahko s pomočjo izločitvene diete ugotovite, katera živila morda povzročajo ne samo prebavne motnje, temveč tudi druge simptome, vključno z glavoboli, težavami z osredotočanjem in nihanjem razpoloženja. Če se po zaužitju hrane, polne maščob, počutite počasni, podprite žolčnik s pitjem vode z limono, jejte artičoke in zmanjšajte vnos nasičenih maščob.
Zmanjšujte stres. Med obdobjem device lahko seciramo in razčlenjujemo dejstva ter analiziramo vse podrobnosti. Čeprav lahko to pripelje do velikih spoznanj, nas lahko vodi tudi v skrbi in tesnobo. Glede na to, da ima devica močno povezavo uma in telesa, se hitro pokaže neravnovesje. Zavedajte se, da vsaka situacija ne potrebuje neskončnih analiz. Vadite sprejemanje ljudi – vključno s seboj –, ne da bi jih takoj poskušali popravljati ali spreminjati. Vsi imamo pomanjkljivosti in napake, vendar lahko v obdobju device druge bodisi pribijate na križ bodisi cenite njihovo popolnoma nepopolno lepoto.
Vdihnite. Pogosto precej napeta devica lahko povzroči, da se hitro odzovemo in vsako prošnjo za pomoč obravnavamo, kot da gre za nujno zahtevo. Čeprav je odzivni čas sicer lahko krajši, najprej zajemite sapo. Še najbolje bo, če trikrat globoko vdihnete in izdihnete, da pomirite um in ga pripravite na postopek razločevanja. Če se le da, preizkusite triurno pravilo: ko v vašem nabiralniku pristane sporočilo, ki vas potegne v vrtinec skrbi in premlevanja, počakajte tri ure (ali pa celo ves dan), preden napišete odgovor. Kar se na prvi pogled zdi kot nekaj za krizni štab, lahko dejansko ni nič takšnega. V vsakem primeru bo to bolje urejati z ohlajeno glavo.

Pazite, kaj jeste!

Jejte lokalno. Obdobje device je čas, da se povežete z bogastvom zemlje. S tem znamenjem, ki časti zemljo, lahko stopite v korak tako, da ustvarite bolj oseben odnos s svojo prehrano. Jejte glede na letni čas, uživajte v poznopoletnem jagodičevju in zgodnjih jesenskih pridelkih. Kupujte lokalno pridelane pridelke ali se zavežite, da boste šli pogosteje na tržnico, uživali v svežih živilih in podpirali lokalno gospodarstvo. Ena od strategij, da jeste še bolj lokalno, je, da začnete gojiti svojo hrano. Lahko začnete z le nekaj zeliščnimi lončki.
Grenka zelenjava. V skladu s tradicionalno kitajsko medicino grenak okus izboljša delovanje tankega črevesa, ki ga ureja devica. Zato je lahko grenka zelenjava – regrat, rukola, endivija – odličen dodatek zdravi prehrani. Kako deluje? Grenka hrana spodbuja nastajanje klorovodikove kisline, prebavnih encimov in žolča, količina vlaknin pa pomaga pri glikemičnem indeksu. Lahko razmislite o dodajanju grenkih zelišč – tistih, ki jih uporabljajo v koktajlih in žganih pijačah – v vodo pred obrokom.
Umeboši. Ker je devica močno povezana z učinkovitostjo, je lahko hrana, ki ima številne koristi za zdravje, v tem času zelo privlačna. Uživajte pasto umeboši sliv, ki se pogosto uporablja v japonski kuhinji. Narejena je iz kislih sliv, ki imajo alkalne lastnosti ter pomagajo urediti prebavo in povečajo absorpcijo mineralov, poleg tega pa pomaga pri zdravljenju mačka. V kombinaciji z dobro kuhanim rižem je del tradicionalnega japonskega zdravilnega sredstva, ki se uporablja takrat, kadar se počutimo šibke ali ko čutimo, da se nas nekaj loteva.

Sproščajte se

Organiziranje. Odličen način za umirjanje uma je usmerjanje organizacijske in čistilne energije te sezone k sistematizaciji okolja – to lahko spodbudi mir. Izberite svoj cilj: ali je to vaša omara, pisalna miza ali pa drugo področje. S kritično usmerjenim umom naredite nekaj produktivnega tako, da bo osredotočen na druge stvari, ne samo nase in na vse pomanjkljivosti, ki se zdijo v tem mesecu še posebno pereče. Poleg tega je to velika in dobra naložba časa in energije.
Postanite ustvarjalni. Obdobje device je odličen čas za potapljanje v umetnost in obrti, za krepitev ustvarjalnih mišic. Ustvarjajte ogrlice, pišite, preurejajte stara oblačila, konzervirajte breskov kompot, pripravljajte paradižnikovo mezgo ali naredite album fotografij s poletnih počitnic za darilo. Samo pazite na notranjega kritika. Bistvo tega ni popolnost. Ne presojajte svojega dela, samo uživajte v njem.
Objemite drevo. Zemeljska devica nas kliče, da se združimo z materjo naravo, kjer se lahko sprostimo v naravnih ritmih njenih ciklov. Pojdite v park ali na vrt ter poiščite visoko drevo, na katero se boste lahko naslonili. Opazujte moč debla, globino njegovih korenin, kako visoko in daleč se raztezajo veje. Stabilnost drevesa je lahko močna ozemljitev med sončnim časom, ki sicer povzroča anksioznost.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije