DUHOVNA TEHNIKA

Imate črne misli? Preverite, kako se jih znebite

Če ste mentalni tip, si pomagajte z dihanjem in vprašanji Izničite negativnost, preden se razraste v vaši glavi
Fotografija: Negativno razmišljanje lahko ustavite samo ob prvi misli, preden se razraste. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Negativno razmišljanje lahko ustavite samo ob prvi misli, preden se razraste. FOTO: Guliver/Getty Images

Negativno razmišljanje se kot spirala vrti v krogih, iz katerih se le težko izvijemo, ko se enkrat zaplezamo v njih. Edino možnost, da se temu izognemo, imamo ob prvi črni misli, ki nam pade na pamet. V nekajsekundnem časovnem oknu se namreč skriva priložnost, da jo nevtraliziramo oziroma preprosto ne odpremo vrat, ko potrka nanje. Če ste po naravi precej razumski in ves čas premišljujete, vam nasvet, da se vsakokrat odmaknite in negativnost predihajte, ne bo koristil. Veliko uspešneje boste težavo premagali z umom, ki je tudi sicer vaše glavno orodje.

Učinkovita psihološka tehnika, s katero lahko hitro preženete negativizem, tesnobo in malodušje, vam bo pomagala zatreti negativnost že v kali. Tehnika je enostavna in učinkovita. Kadar vas zagrabijo črne misli, si postavite tri vprašanja: Kdo si? Kaj hočeš od mene? Kdo te je poslal? Na tak način slabe misli obravnavate kot negativno energijo, ki prihaja od zunaj, in jim tako mislim preprečite, da bi se vas popolnoma polastile. S to tehniko bodo takoj izgubile moč, oslabele in hitro izginile, saj boste ne le presekali trenutek, ko bi se kot snežna kepa začele valiti v vaši glavi, ampak jim dali vedeti, da ste se izvili iz njihovega primeža, jih prepoznali in nanje gledate od zunaj kot na tujek, ki hoče vdreti v vaš sistem.

Hkrati vam bodo odgovori hitro pokazali, kaj se v resnici dogaja, denimo da vas napada panika, ki želi, da jo ponotranjite in stopnjujete, ker je sodelavka negotova in prestrašena zaradi službenih razmer. Torej negativnost sploh ni vaša, le polastiti se vas hoče. Ne obremenjujte se, ampak uporabljajte tri vprašanja, s katerimi lahko izničite črne misli. Tudi kadar ste utrujeni ali duševno izčrpani, vam bo ta tehnika prišla prav. Ne prepustite se melanholiji in malodušju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije