PRISLUHNIMO SANJAM

Glasbena sporočila podzavesti

V spanju lahko poiščemo nasvet in vodilo za budno življenje. Kitara je simbol ženskega telesa, trobenta spodbuja izražanje.
Fotografija: Če sanjate bobne, se vprašajte, katerega sporočila nočete slišati, čeprav glasno odmeva v vaši glavi. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Če sanjate bobne, se vprašajte, katerega sporočila nočete slišati, čeprav glasno odmeva v vaši glavi. FOTO: Guliver/Getty Images

Včasih se nam zdi, da živimo v kaotičnem svetu, v katerem si določene dogodke težko logično razložimo ali preprosto ne vidimo povezav med njimi. Še pogosteje se to dogaja v sanjskem svetu, v katerem včasih vlada popoln nered, se pojavi nešteto nesmislov, čudnih dogodkov ali oseb.

Sanje so ključ do sporočil podzavesti, zato si jih zapomnite in jih analizirajte. FOTO: Guliver/Getty Images
Sanje so ključ do sporočil podzavesti, zato si jih zapomnite in jih analizirajte. FOTO: Guliver/Getty Images
Da bi znali bolje razumeti sebe in dogajanje okoli nas, se moramo poglobiti vase in se bolje spoznati. Ta proces spoznavanja naj bi se odvijal tako podnevi kot ponoči, čeprav mnogi menijo, da so sanje pravi odsev naše osebnosti, ker jih vodi podzavest.

Ta nam poskuša prek sanjskega sveta in s simboli sporočiti, na kaj moramo biti pozorni, kaj nas moti, kaj bi želeli in česa ne, ter nas opozarja na naše prave občutke, ki jih v resničnem življenju pogosto zatiramo. Zato prisluhnimo sanjam in si jih poskusimo razložiti s pomočjo sanjskih simbolov.

Sanjate o glasbilih, tudi če niste glasbenik? Pomislite, za kateri inštrument gre, kdo igra nanj, kakšen zvok oddaja, kako glasno ga slišite, kako pozorno ste osredotočeni na glasbo ali druge zvoke, kakšni občutki vas spremljajo ob poslušanju glasbenih inštrumentov, ali glasbilo nastopa samo ali v družbi drugih inštrumentov, ali ga vi ali kdo drug igra na koncertu ali v orkestru, komu igra ter kateri so še drugi sanjski simboli, ki ste jih opazili …
 

Čutni boben


Rog ima od nekdaj seksualni pomen, saj je v mnogih kulturah falični simbol. Morda vam v sanjah poskuša povedati, da poskušajte vzbuditi pozornost nekoga tako, da trobite v isti rog z njim, če pa slišite avtomobilsko trobljo, je to lahko svarilo pred nevarnostjo oziroma spremembo, ob kateri boste morali hitro ukrepati. Trobenta je glasen pihalni instrument, glede na vsebino sanj pa premislite, ali vaša podzavest spodbuja, da ste v trenutni situaciji kar najbolj odkriti ali ne, morda pa vas poskuša tudi spodbuditi, da poskusite malo več narediti iz sebe in se odločneje izrazite.

Kitara je simbol ženskega telesa, in če jo v sanjah igra moški ali jo samo posluša, to nakazuje bujno spolno domišljijo ali je na tak način izražena želja po večji spolni zadovoljitvi. Če o kitari sanja ženska, morda zanemarja žensko stran svoje duševnosti in je premalo ženstvena.

Boben lahko nakaže sanje z besedno igro. Morda bi radi zbobnali vse ljudi skupaj k delu ali koga spravili na boben v svojo korist. V ritmu bobna je nekaj nezmotljivo čutnega, bobne uporabljajo tudi za pošiljanje sporočil. Vprašajte se, komu morate kaj sporočiti ali katerega sporočila ne slišite.
 

Brez zvoka


Da se oglasijo orgle, je potrebnega veliko zraka. Razmislite, ali lahko v budnem življenju dihate s polnimi pljuči ali vas kaj omejuje. Če je zvok orgel v sanjah naredil močan vtis na vas, bi morda morali premisliti, ali niste v resničnem življenju podobni mehu pri orglah. Oblika orgelskih piščali lahko namiguje na spolne organe.

Kadar slišite neki zvok in ga pozorno tudi poslušate, se vprašajte, ali je kaj, kar bi radi slišali v resničnem svetu, na kar bi morali biti pozorni, kaj govorijo drugi, ali je skrajni čas, da prisluhnete svojim notranjim željam.
Če v sanjah ne slišite zvoka, le globoko in blagodejno tišino, je to odsev vaše potrebe, da bi si v resničnem življenju lahko končno pošteno oddahnili.

Razmislite o dopustu. Gluhota ima morda vzrok tudi v tem, da določenih stvari preprosto niste hoteli slišati. Morda se iz nekega razloga namenoma izključujete iz zunanjega sveta ali potrebujete mir in tišino oziroma ne želite biti del tistega, kar se dogaja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije