DUHOVNA MODROST

Dve plati istega kovanca

Dogodki niso dobri ali slabi, obstajajo brez vrednostnega predznaka. Osredotočite se na svoje vzorce, ki se manifestirajo navzven.
Fotografija: Vse je odvisno od vašega pogleda na svet in samo vi ste tisti, ki lahko spremeni vsako situacijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vse je odvisno od vašega pogleda na svet in samo vi ste tisti, ki lahko spremeni vsako situacijo. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko ostajamo v prepričanju, da obstajata dobro in slabo, bomo trpeli, zato moramo dojeti paradoks, da je oboje del ljubezni, enosti in svetlobe, da potrebujemo izkušnje enega in drugega, da razumemo celoto, pravijo duhovni učitelji. Enako, kot če imaš otroke, ki se lepo, in take, ki se grdo obnašajo – in ljubiš oboje. Sprejeti moramo torej tudi drugo plat in se ne boriti proti svojim sencam, ampak jih postopoma popeljati v svetlobo. Ko boste sami v svetlobi in ljubezni, se ju bodo samodejno navzeli vsi okoli vas, ki se izražajo na moteč ali boleč način za druge. Če pa druge doživljamo moteče in iščemo razlike med nami in njimi, se bo njihovo težavno vedenje nadaljevalo. Raje poiščimo del sebe, ki nam je z njimi skupen, čeprav v manjši meri, ter sočutje, da jih sprejmemo. Ko bomo videli širšo sliko, nehali obsojati in sprejeli dobro in slabo, se bo situacija spremenila. Vedno se moramo zavedati, da se je prav tega, kar se nam dogaja, prišla učit naša duša.

Resničnost je le naša percepcija, interpretacija. Nekaj, kar drži in je za nekoga resnično, ni nujno za drugega. Toda hkrati način, kako interpretirate svojo resničnost, vpliva na to, kaj privlačite vanjo. Močna prepričanja so ključna za to, kakšno resničnost si ustvarjamo, saj enako privlači enako. Če ste jezni, boste pritegnili v življenje jezne ljudi, s katerimi se boste prepirali, ter dogodke, ki vas bodo jezili. Zavedati se morate, da vaše misli in dejanja vedno ustvarjajo rezultate. Vse, kar mislite, rečete in storite, ima učinek. Vsako dejanje sproži močno povratno energijsko reakcijo. Če tega ne razumete, bo vaš svet pogosto črn, saj boste sami v sebi spodbujali prav tiste stvari, pred katerimi si želite pobegniti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije