Duhovno prebujeni otroci, odprta srčna čakra

Naučite jih izražati čustva, da ohranijo odprto srčno čakro. Otrok ima svoje poslanstvo, ne bo sledil poti, ki jo izberete vi.
Fotografija: Otroke naučite prepoznati, izraziti in spustiti svoja čustva. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Otroke naučite prepoznati, izraziti in spustiti svoja čustva. FOTO: Guliver/Getty Images

Otroci so rojeni z odprto srčno čakro, skozi katero v popolnem ravnovesju prehaja ljubezen. Hkrati je prav naše srce povezano s posebnimi sposobnostmi, kot so telepatija, jasnovidnost in podobno pravijo guruji. Če želimo vzgajati duhovno prebujene otroke, moramo znati ravnati z njihovo okrepljeno čustveno inteligenco.

Učite jih, da ni nič narobe s čustvi, ki jih doživljajo – spoznati morajo tako jezo in krivdo kot žalost in srečo. Ne pustite jim, da zatirajo t. i. negativna čustva, saj se v tem primeru usedejo v telo in blokirajo srčno čakro. Vsa čustva moramo izraziti na zdrav način. Če je otrok na primer jezen, ga spodbudite, da prepozna čustvo, je pozoren nanj, da bi ga lahko razumel, nato pa najdita zdrav način, da ga spusti, denimo tako, da kriči ali boksa blazino, dokler jeza ne izzveni.

Poslušajte ga. Pogosto mislimo, da otrok govori v tri dni, a če boste pozorni, lahko morda odkrijete sledi njegovih intuitivnih sposobnosti. Najdite jih, ne smejte se mu in ne obsojajte, ampak ga spodbujajte. Zavedajte se, da ima otrok svoje poslanstvo. Ni samo vaš otrok, ampak se je rodil, da bi izpolnil poslanstvo svoje duše. Podpirajte ga pri tem, četudi to ni po vašem načrtu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije