LJUBEZEN IN ZODIAK

Devica v odnosih

Devičniki so zvesti, delujejo po pravilih in se pogosto zdijo dolgočasni. Ženske so pridne in podrejene, potrebujejo partnerja, ki jim bo zvišal vrednost.
Fotografija: Device so pridne in prizadevne, poskrbijo za red doma in okoli hiše. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Device so pridne in prizadevne, poskrbijo za red doma in okoli hiše. FOTO: Guliver/Getty Images

Sonce v horoskopu nas nauči, da smo središče svojega sveta. Šele ko sebe postavimo na prvo mesto, čutimo, kdo smo in kam želimo, lahko uresničujemo cilje. Če Sonce ni dovolj močno ali je v preveč prijaznem znamenju, lahko hitreje izgubimo smer in sledimo volji in moči koga drugega. Vplivi drugih niso vedno slabi, toda če ne vemo, kdo smo, se prej ali slej srečamo s krizo osebnosti in se je treba na novo najti. Sonce nam pomaga, da se uveljavimo, najdemo svoje mesto v družbi.

Devica je najbolj prijazno in ustrežljivo znamenje zodiaka. Njena naloga je služiti. Ni prijazna, ker bi rada ugajala, ampak ker je to njena narava, ker mora pomagati. Njena energija je praktična, iznajdljiva, pridna, delavna, natančna, kritična, razumska, a je tudi najbolj modro znamenje, ko govorimo o zdravi pameti.

Moški s Soncem v devici

Predvsem ženske device so pogosto obsedene z zdravim življenjem in telesno vadbo. FOTO: Guliver/Getty Images
Predvsem ženske device so pogosto obsedene z zdravim življenjem in telesno vadbo. FOTO: Guliver/Getty Images
Če smo poročeni z devičnikom, imamo prijaznega in ustrežljivega moža, ki bo z lahkoto naredil, kar smo si zamislili. Seveda bo našo idejo sprva skritiziral, o njej veliko razmišljal, s tem zakompliciral, toda ko se bo lotil dela, bo stvari naredil natančno in dobro. Devičniki so zvesti, a jih spolnost ne zanima preveč, delujejo po pravilih, kot je treba in se mora. Zelo zvesti znajo biti do svojih, skrbni, in ko bo kaj narobe, ne bodo pobegnili, ampak bodo tam za vas. Želijo si materialno stabilnost, urejen dom, ki si ga najlažje ustvarijo z žensko s poudarjenim zemeljskim elementom (bik, devica ali kozorog), opora pa znajo biti čustvenim ljudem (rak, škorpijon in ribi).

Če damo njihovim partnericam pravico, da povedo svoje mnenje, bodo rekle: »Joj, kako ta človek komplicira!« Tudi vi bi, če bi vam bil dan vpogled v malenkosti, ne pa širša slika. Druga opazka je, da so kritični. Vendar žena te energije ne sme vzeti proti sebi. Vedite, da je kritika v njegovem svetu darilo in ni namenjena temu, da bi vam škodil, vas razvrednotil, ampak da vam z njo pomaga. Nič manj ni kritičen do sebe. Marsikatero moti njegovo mencanje, najtežje ga prenašajo dame ognjenih znamenj (oven, lev in strelec), saj dokler on premleva, tako in tako že same vse naredijo. Nekaterim se zdijo device grozljivo dolgočasne, predvsem zračnim znamenjem.

Če je Sonce v prvi, peti ali deveti hiši, v aspektu z Marsom ali Jupitrom, pa devica ni več tako počasna in malenkostna, lahko nas preseneti z odločnostjo in velikopoteznostjo. Aspekti Sonca, ki ji še dodajo kritično in komplicirano naravo, so težki aspekti s Saturnom in Plutonom.

Ženska s Soncem v devici

Device ste po navadi pridne, delavne, skrbne in zveste. Vaš partner je z vami zadel na lotu. Dom bo imel urejen, hrano zdravo, za otroke bo večinoma poskrbljeno. Ko bo bolan, ga boste negovali, če bo potreboval pomočnika ob fizičnem delu, ga bo dobil. Devica je zvesta, pridna in skrbna partnerica. Njena težava je, da se preveč podreja, da gre nezavedno v vlogo služkinje ali mame, redko partnerice. In ker ste tako pridne, uslužne, uporabne, izgubite nekaj privlačnosti, zanimivosti in vznemirljivosti. Moški so lovci in lovijo le tisto, kar je izziv. Če je ženska preveč ukročena, postane dolgočasna in samoumevna. Za device je nujno, da ohranijo del sebe, da se ne razdajajo preveč. Več časa morate vlagati v svoj videz, dobro počutje, počnete stvari, ki vas radostijo, in na ta način ohranjate nekaj vznemirljivosti. Če si najdete pomembnega moškega, ta ne bo zmanjšal vašega primarnega občutka majhnosti, le dvignil se bo nad vas, zato ne izbirajte takšnih, ki imajo veliko planetov v ognjenih znamenjih. Moški, ki ima veliko planetov v zračnih znamenjih, se vas lahko prehitro naveliča. Izbirate take, ki bi z vami gradili tradicionalni dom, z veliko planeti v zemeljskih znamenjih, ter tiste, ki tako kot vi potrebujejo zvestobo, torej z veliko planeti v vodnih znamenjih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije