Brez ognja ni samozavesti

Če nam manjka element, se trudimo nadomestiti primanjkljaj. Tisti brez vode se učijo sočutja, brez zemlje pa prizemljenosti.
Fotografija: Človek, ki mu manjka element, vedno teži k temu, da uravnovesi primanjkljaj. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Človek, ki mu manjka element, vedno teži k temu, da uravnovesi primanjkljaj. FOTO: Guliver/Getty Images

Razmerje med štirimi elementi – ogenj, zemlja, zrak in voda – ali presežek oz. odsotnost katerega od njih v natalni karti veliko pove o človekovem temperamentu. Kombinacija elementov v vsaki rojstni karti opredeljuje osebnost in naravo posameznika.

Odsotnost katerega koli elementa v karti ustvarja izzive pri tem, kako se človek odziva na dogodke. Posamezniki z manjkajočim elementom se trudijo nadomestiti primanjkljaj, uravnotežiti odzive ali pa sploh nimajo občutka, da jim kaj manjka. Če jim manjka ogenj, imajo slabo samozavest in šibko zaupanje vase. Lahko so pesimistični, hitro depresivni in brez življenjskega zanosa. Tistim brez zemlje lahko manjkata prizemljenost in praktičnost. Človek brez zemlje v karti se lahko nenehno bori, da ostaja z nogami na tleh. Vedno ima denar za razkošne užitke, zmanjka pa mu ga za osnovne potrebščine. Lahko kupuje drage reči, hkrati pa pozablja plačati najemnino.

Če vam v rojstni karti manjka ognjeni element, se morate naučiti biti bolj samozavestni. FOTO: Guliver/Getty Images
Če vam v rojstni karti manjka ognjeni element, se morate naučiti biti bolj samozavestni. FOTO: Guliver/Getty Images
Ljudje s pomanjkanjem elementa zraka so težko objektivni in vse zadržijo zase. Hrepenijo po druženju, toda v tem niso preveč uspešni. Tisti brez zraka v karti ima lahko npr. navado, da nenehno pridiga drugim. Želi si poslušalce, hkrati pa je obupen pri vsakdanjem klepetu in nezmožen hitrih besednih odzivov. Vseskozi ga najbolj zanima lastno mnenje.

Ljudje brez vodnega elementa se trudijo premostiti čustveni vakuum. Težko se izražajo in so v stiku z lastnimi čustvi, posledično pa se običajno zapletajo s pretirano čustvenimi ljudmi. Če se želimo z njimi npr. pogovoriti o težavi, ves čas izjavljajo napačne reči. Ne zmorejo sočustvovati z drugimi, težav se lotevajo zgolj objektivno. Manjka jim razumevanja in empatije.

Če posamezniku manjka element, želi podzavestno nadomestiti primanjkljaj. Tisti brez ognja morajo razviti samozavest, pozitiven odnos do življenja ter najti stik z lastno duševnostjo. Ljudje brez zemlje potrebujejo praktičnost in si lahko pomagajo s tehnikami prizemljevanja. Rešitev za tiste brez zraka je, da razvijejo sposobnost kakovostnega poslušanja drugih in se naučijo objektivno in zavestno postaviti v njihovo kožo. Primanjkljaj vode se da uravnovesiti z učenjem dotikanja, zavestne skrbi za druge namesto objektivnega in analitičnega reševanja njihovih težav. Taki ljudje se morajo potruditi, da zares razumejo bolečino drugih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije