Astrologija: kaj pomeni, če stelij preglasi Sonce

Ljudje z več planeti v biku ali drugi hiši so obsedeni z denarjem. Kdor ima več planetov v osmi hiši, išče pomen življenja.
Fotografija: Tisti z več planeti v biku so rojeni užitkarji. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Tisti z več planeti v biku so rojeni užitkarji. FOTO: Guliver/Getty Images

Kot smo že pisali, lahko več planetov v istem znamenju, čemur rečemo stelij, močneje obarva naš značaj kot Sonce. Posvetimo se še naslednjim znamenjem. Stelij v tehtnici ali 7. hiši prinaša neskončno taktnost in diplomacijo. Tehtnice uspevajo z iskanjem obeh plati kovanca, pretehtajo vse vidike ter poiščejo vse prednosti in pomanjkljivosti položaja. Razumejo se z drugimi, ki so prepričani, da so njihovi najboljši prijatelji. Niso dvolične, samo vidijo obe strani problematike.

Stelij planetov v biku ali 2. hiši poudari materialno plat. To so ljudje, ki zbirajo lepe reči, predani so estetiki, dragi lastnini, čutnim užitkom, kot so dobra hrana, masaže in izbrana oblačila. Več planetov v levu ali 5. hiši daje človeku dramatičnost in nagnjenost k uživanju. Levi morajo biti na odru. Obožujejo pozornost, morajo sijati in biti v središču dogajanja, četudi to pomeni plesanje na mizi ali da plačajo vsem pijačo. Stelij v škorpijonu ali 8. hiši prinaša intenzivnost in magnetizem. Močan škorpijonski vpliv povzroči, da so to predani in zagnani ljudje. Do njihovih ciljev vodi nepredušen tunel, in če je škorpijon nekam namenjen ali odločen nekaj napraviti, se mu raje spravimo s poti.

v vodnarju ali 11. hiši se izraža kot potreba po svobodi in neodvisnosti. Značilni vodnarji so edinstveni, individualni, načelni in prijateljski, a utegnejo biti samotarji. Večkrat so geniji na določenem področju. Lahko so pred ali za časom, veliko jih zbira starine. Kar koli počnejo, nočejo biti podobni nikomur drugemu. Stelij v dvojčkih ali 3. hiši prinaša človeku veliko mentalne prožnosti in intelektualno radovednost. Imajo posluh za tuje jezike. Živahni so, hitri, duhoviti in imajo mnogo zamisli. Zabavno je biti z njimi, ker so tako spretni z besedami.

Ljudje z več planeti v devici so pridni deloholiki. FOTO: Guliver/Getty Images
Ljudje z več planeti v devici so pridni deloholiki. FOTO: Guliver/Getty Images

Stelij v devici ali 6. hiši lahko predstavlja deloholika, nekoga, ki mora služiti drugim. Taki ljudje se čutijo izpolnjene le, če so produktivni. Pedantni so, osredotočeni na podrobnosti, analitični in natančni. Device so lahko duhovite, spretne z besedami in prizemljene. Stelij v strelcu ali 9. hiši lahko naredi osebo idealistično, da vedno išče znanje in resnico. Takšni ljudje so zadovoljni, optimistični, drzni, vedri, veseli, odprti in imajo veliko energije. Strelec želi imeti pregled nad celotno sliko. Stelij v ribah ali 12. hiši naredi osebo kreativno, občutljivo in intuitivno. Takšni ljudje postanejo mučeniki in žrtve. Paziti se morajo izkoriščanja, prevelike darežljivosti in razdajanja drugim.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije