NAPOVED

Bo mandatar Janša ali Šarec?

Kateri ima več možnosti za sestavo vlade, razlaga astrologinja.
Fotografija: Zvezde kažejo dve povsem različni smeri, v kateri lahko popeljeta slovenski narod. FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Zvezde kažejo dve povsem različni smeri, v kateri lahko popeljeta slovenski narod. FOTO: Guliver/Thinkstock

Čeprav ne maram politike, sem vseeno pregledala astrološki karti obeh morebitnih mandatarjev: kakšna sta za državo in kateri ima trenutno boljše možnosti – gledano z astrološkega vidika.

Janez Janša je značajsko temeljno zelo soroden slovenskemu narodu. Poudarjena devica ga dela pridnega, kritičnega in natančnega. Njegova Luna v škorpijonu omogoča slovenskemu narodu, da lahko ohranja miselnost trpečega in ponižanega, tistega, ki se bori za preživetje. V preteklosti smo izbirali predsednike vlade s to pozicijo. In ker je Luna v karti narod, nas nehote vodi v trpljenje, borbo, muko in drugo, kar prinaša Luna v škorpijonu. Prognostika kaže, da Janši v tem letu ne bo šlo vse kot po maslu. Progresirani Jupiter je prišel v kvadrat z natalnim Uranom, kar prinaša občutek zvezanih rok, nekaj ga ovira pri razvoju. Kvadrat je od junija do srede avgusta aktiviran s tranzitnim Jupitrom, ki označuje nemoč za premik naprej, nepričakovane blokade, ovire, nekaj preprečuje, da bi energija stekla.
Janši zvezde kažejo blokade, spomladi drugo leto pa velik razcvet. FOTO: Uroš Hočevar
Janši zvezde kažejo blokade, spomladi drugo leto pa velik razcvet. FOTO: Uroš Hočevar


Hkrati se še tranzitni Uran veže z opozicijo na Jupiter (konec junija, septembra in aprila prihodnje leto), tako da močno dvomim, da bo Janša, sploh ker je Jupiter vladar njegovega ascendenta, dobil mandatarstvo. Vse ga bo oviralo in blokiralo vsaj do konca aprila 2019. No, leta 2019 pa se mu vse odpre in takrat je deležen več spoštovanja in priložnosti za napredovanje. Vse je še mogoče, a močno dvomim, da letos.

Marjan Šarec ima nenavadno karto za naše volivce. Čudovit Jupiter na ascendentu nakazuje pozitivno in plemenito bitje. Svetlo, optimistično, velikopotezno, česar Slovenci ne izbiramo pogosto. Sonce v strelcu v eksaktnem trigonu z Marsom je aspekt vodij, ki zaupajo vase in znajo voditi z zaupanjem, ne z močjo. Luna, ki kaže ljudi, je v levu, govori o veliki duši in svetlem človeku. Če bo on mandatar, bi morali Slovenci postati bolj velikopotezni, samozavestni in optimistični. Res ima Luno v kvadratu z Venero in konjunkciji s Saturnom, kar pomeni tudi delo, strahove, a ker je vse skupaj po dispozitorju v eksaktnem trigonu, nas ta človek lahko potegne iz neke temne miselnosti v nekaj uspešnega in svetlega. Je mogoče, da smo končno dozoreli za močno moško vodstvo? Ker ima Šarec Jupiter v konjunkciji s Soncem države in je njegovo Sonce blizu slovenske Lune in v trigonu z Jupitrom, bi bilo to za vse najboljše. Torej nekaj svetlega, optimističnega, kar nas porine naprej.
Šarec ima Luno v levu, ki bi nas lahko popeljala v optimistične čase. FOTO: Leon Vidic
Šarec ima Luno v levu, ki bi nas lahko popeljala v optimistične čase. FOTO: Leon Vidic


Progresirani Merkur prihaja v trigon s Saturnom (kar je že njegova natalna pozicija), pozneje se Merkur izpostavlja tudi na kotu in v sekstilu z Merkurjem. Čeprav se to astrološko še ni dovršilo, tranzitni Uran vse skupaj aktivira že letos in se na vse to pozitivno veže. Progresirani ascendent je prešel v znamenje leva in prek dispozitorja nakazuje zelo dolgotrajno svetleče obdobje zanj, tako da je po mojem razumevanju ta trenutek vsekakor v nekoliko boljši koži kot Janša. Predvidevam, da bo Šarec novi mandatar, zavedam se, da je Janez Janša bister in sposoben človek, ki močno vibrira z našim narodom, a s Šarcem bo Slovenija manj obremenjena s strahovi in bo zavladalo nekaj več svetlobe, optimizma in razvoja, s tem pa nas bo porinil naprej v razvoj in uspeh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije