ASTRONAPOVED

Astrologinja Lenka: Pozabimo se postaviti zase, druge postavimo na prvo mesto

Napoved za petek.
Fotografija: Danes je petek. FOTO: Maximusnd, Getty Images
Odpri galerijo
Danes je petek. FOTO: Maximusnd, Getty Images

Ob 3.03 in 31 sekundah po našem času je Sonce, planet našega obstoja, vitalnosti, zdravja, ega, prešlo v kardinalno znamenje Tehtnice in bo tam ostalo do 23. oktobra. Tako se je sklenilo obdobje poletja in odprlo začetek jeseni. Danes je tudi enakonočje, ko sta dan in noč enaka, od jutri dalje pa bo dan vedno krajši.

Sama Tehtnica je osredotočena na lepoto, na javnost, na pozicioniranje, na delo s stvarmi, kjer je to vidno drugim. Tehtnica uživa v vsem, kar je odmerjeno, kar ima okus in pravo mero. In ona poskrbi, da je tehtnica v vodoravnem položaju, da je človek v soglasju in harmoniji sam s seboj. Toda v astrologiji pravimo, da je tukaj Sonce v padu. Pravzaprav je tam, kjer je vedno. Tu pa pozabi nase, pozabi se postaviti zase, druge postavi na prvo mesto. Včasih mora najprej doživeti padec, pa naj bo to zaradi službe, izgube pomembne moške osebe, življenjskih ali zdravstvenih padcev. To je odlična izkušnja, ki človeka spremeni in ga spodbudi, da začne novo življenje, na popolnoma novih temeljih. In ob samem svitu ga je pričakal retrogradni Merkur, da mu pokaže, kaj osvetliti, kje narediti red, kakšna semena posaditi za nov začetek. Merkur je tukaj teh nekaj ur močan, saj je v osrčju Sonca, ima glavno besedo in je uspešen v javnosti. Merkur bo pustil pečat in se kasneje okoli 14. ure spet vrnil v svoje znamenje Device.

Luna je na zadnjih stopinjah znamenja Leva, kjer okoli 10. ure preide v znamenje Device in se počasi približuje Veneri in Merkurju. Danes je petek, Venerin dan, ona pa v znamenju Device skromno služi in čaka, da bo kje vidna in opažena. A za to mora poskrbeti sama, najti način, ki jo bo osrečeval, pa četudi gre za malenkosti. No, to je začetek zanjo, da doseže najvišjo raven, ki si jo zasluži.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas