ASTROLOŠKA NAPOVED ZA 19. JANUAR

Astrologinja Lenka: Ne pritožujte se, sprejmite in pojdite naprej

Danes je sreda, Merkurjev dan, v znamenju največjega iznajdljivega, nepredvidljivega, drugačnega, odštekanega Vodnarja.
Fotografija: Sprejmimo. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Sprejmimo. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Luna je vstopila v ustvarjalno, organizirano, velikodušno znamenje Leva. A tudi to ni dovolj, da bi duša zaživela točno tako, kot zna in zmore. Vedno se namreč najde nekdo, ki jo s svojimi kritikami, obsodbami ustavi. Ker je v opoziciji s Saturnom, je najbolje vse to sprejeti in iti naprej, brez večjih depresivnih stanj in pritoževanja.

Sonce je prišlo do zadnje stopnje v znamenju hladnega Kozoroga. Treba je osvetliti tisto, kar je skrito, tisto, kar je ostalo nekje globoko. V dobrem aspektu je z vozli, vendar je vse skupaj na točki, kjer ni obstojnosti in kjer se vse zelo hitro spreminja. Veliko je bilo zatiranja in prikrivanja marsičesa, stvari, s katerimi se nismo želeli soočiti. Ampak samo še en dan bo takšen, saj jutri Sonce vstopi v Vodnarja, v najbolj izvirno in drzno znamenje za vse vrste sprememb – od starega do novega.

Planet Uran, ki predstavlja vse naše napredne ideje, vse iznajdljive, odprte, poštene, svobodne in neposredne, se počasi odpravlja v direkten hod. Zdaj teče brez ustavljanja, je tisti hudournik, ki odnese vse pred seboj. Toliko je treba spremeniti, narediti, kot da zamuja že več let. In vse je v znamenju Vodnarja. Tudi Merkur, čeprav je retrograden, vendar so njegove misli usmerjene v jutri, v nekaj, kar napoveduje, kaj bo čez nekaj časa. Razmišlja drugače, čuti, vidi na povsem nov, edinstven in neponovljiv način, težko ga je umestiti v kalup, saj je samosvoj. Če vsega tega ne spravimo v neko ravnovesje s samim seboj, smo lahko nervozni, neučakani, saj imamo občutek, da vse zamuja.

Danes je sreda, Merkurjev dan, v znamenju največjega iznajdljivega, nepredvidljivega, drugačnega, odštekanega Vodnarja. A tudi če ne bi bilo njega, bi presojali razne spremembe, ki prinašajo dobro človeštvu, ki nas pripeljejo do rasti, življenja v skladu z vsemi novimi dosežki. Vedno bi morali podpirati vse te nove genije in jim dati svobodo, saj je to njihovo ustvarjanje, to je njihov zrak, to je njihovo življenje.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas