ASTROLOGIJA

Astrologinja Lenka: Danes ne pretiravajte z ničimer

Do 15. ure ne začenjajte ničesar in se ne spuščajte v težke razprave in prerekanja. Danes objavljamo tudi seznam posebnih dnevov v juniju.
Fotografija: Zemlja. Foto: Shutterstock FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Zemlja. Foto: Shutterstock FOTO: Shutterstock Photo

Danes je prvi koledarski dan začetka poletja.

Luna je že prešla v znamenje škorpijona, kjer se ne počuti najbolje, pa tudi ne ustvarja tako prijetnega vzdušja ta dva dneva. Vedno so spominja preteklosti, nečesa, kar ni najboljše za počutje. Obstajajo spomini na nekaj, kar je nekoč močno prizadelo dušo, pa naj bo to prek partnerskih, čustvenih odnosov ali drugih stvari. In potem potlačena čustva pridejo nehote ven, kar se kaže v žalitvah, maščevanju, ljubosumju. Še posebej, ker je Luna naredila svoj prvi aspekt s Plutonom v Vodnarju, kar še dodatno provocira in privleče na plano ta težka čustva.

Iz tega kvadrata preide v opozicijo z Jupitrom iz znamenja Bika. Kot da bi vse to poveličevali, pretiravali, širili ne preveč prijetne stvari. To je energija, ki prevlada nad vsem, kar je. Zato se je treba na štartu odmakniti.

Kot da vse to ne bi bilo dovolj, bo takoj stopila v kvadrat z drugim dispozitorjem, to je Marsom iz znamenja leva. Kakšni boji, prepiri, kakšna dokazovanja, kdo ima prav in kdo ne. In ali je vse to sploh potrebno? Duša tukaj tako trpi, da ne potrebuje takih norih postopkov. Najbolje je, da se v ta dokazovanja ne spuščate, da se ne spuščate v nobene debate in da ste mirni.

Zato pred poldnevom do okoli 15. ure pustite to težko vzdušje mimo, ne začenjajte ničesar in se ne spuščajte v težke razprave in prerekanja. Ko popoldne naredi trigon s Saturnom, šele takrat se lahko nekatere stvari bolj trdno postavijo na svoje mesto in se lahko pogovarjamo.

Danes je četrtek, Jupitrov dan, on pa je v znamenju bika, kjer uživa na vseh področjih življenja. Bodite pozorni, rad daje veliko, rad pretirava v marsičem, tudi pri hrani, zato bodite previdni.

Današnja karta. FOTO: Lenka Stanić
Današnja karta. FOTO: Lenka Stanić

Koledar za mesec junij

  • 3. junij: Venera v trigonu z Neptunom izpolni vaše sanje.
  • 4. junij: polna luna na 13 strelca, dokončajte nekaj svojih načrtov.
  • 5. junij: Venera v levu, pokažimo notranji sij. Venera v opoziciji s Plutonom. Merkur v konjunkciji z Uranom – novo prebujenje.
  • 9. junij: Merkur v kvadratu z Neptunom, bodite pozorni na izgovorjene besede, obljube, laži.
  • 11. junij: Pluton se vrača v znamenje kozoroga, da dokonča vse, kar še ni dokončano. Vstop Merkurja v znamenje dvojčkov – pretiravanje v komunikaciji. Venera v trigonu z Jupitrom – sreča in blaginja na vseh področjih.
  • 15. junij: Merkur v kvadratu s Saturnom – ne kritizirajte in ne postanite depresivni
  • 17. junij: Merkur sekstil Venera, dober posel.
  • 18. junij: Nova luna pri 26 dvojčkih – začetek nečesa novega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije