As, enka in dvojka palic

Prve tri karte male arkane kažejo nove začetke. Barva palic je povezana z ustvarjalnostjo, kariero.
Fotografija: Prve tri karte male arkane nas spodbujajo na poti novih priložnosti. FOTO: Mateja Blažič Zemljič
Odpri galerijo
Prve tri karte male arkane nas spodbujajo na poti novih priložnosti. FOTO: Mateja Blažič Zemljič

As je kot prva karta vsake barve simbol začetka. V primeru palic gre za priložnosti, nove navdušujoče dejavnosti. Palice so povezane z elementom ognja in s kariero, ambicijami. Karta lahko pomeni novo službo, ki nam bo odprla vrata za vzpon v karieri. Je karta semena, ki nakazuje, da nam je na voljo energija za doseganje vsega, kar smo se odločili storiti. To je energijsko najmočnejša karta tarota, razen Sonca in kralja palic. Kaže, da so odstranjene vse blokade na poti do uspeha in gremo lahko z zaupanjem naprej, saj nas vesolje podpira. Nakazuje tudi čas prenove in transformacije. Ponujene nam bodo nove možnosti, kar nas bo napolnilo z optimizmom, navdušenjem, samozavestjo in neustrašnostjo. Zdaj imamo notranjo moč, da uresničimo ideje, saj nas čaka uspeh. Prejmemo lahko dobre novice, tudi o rojstvu otroka. Tudi če je obrnjena, karta ne more biti res slaba. Lahko pride do zamud ali smo odvisni od drugih oziroma ne moremo takoj uresničiti načrtov.

Dvojka je število harmonije in ravnovesja ter pogosto nakazuje odločanje med dvema možnostma. Stojimo na pragu novega doživetja, a preden se premaknemo naprej, je pomembno, da se ozremo nazaj in razčistimo s preteklostjo. Zahvalimo se za to, kar smo se naučili, in se z zaupanjem pomaknimo proti novim priložnostim. Gre za karto izbire ali dileme. V situaciji se bo pojavil nov dejavnik. Zdelo se nam bo, da smo na križišču in se moramo odločiti, kam naprej. Pogosto se pojavi, če ne vemo, kje bi radi živeli, ali če se ukvarjamo z nepremičninami. Če je obrnjena, kaže trenja v odnosu, zamude pri finančnih zadevah ter preizprašuje zaupanje poslovnemu partnerju.

Numerološko trojke predstavljajo uspeh in rast. Trojka palic simbolizira naslednji korak na poti, kaže odkritost do drugih in se nanaša na iskanje sreče v osebnem in duhovnem smislu. Preden naredimo odločilni korak, se moramo dobro pripraviti. Zagotavlja, da lahko zaupamo ljudem okoli sebe, je dobro znamenje za partnerske in poslovne odnose. Naša samozavest je močna, vemo, kaj za nas deluje. Cilje lahko dosežemo zaradi svoje odločnosti. Trojka je lahko tudi kot znak melanholije in domotožja, ko smo ločeni od nekoga, ki nam je drag. Če je obrnjena, karta svari, naj bomo potrpežljivi, čeprav želimo naprej. Preveč trmasti smo lahko in se nočemo soočiti s trenutnimi okoliščinami.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije