Ajurvedski lepotni nasveti

Če jih želite preizkusiti, morate poznati svojo došo, telesni tip. Glede na to poskrbite, da bodo vaše energije v ravnovesju.
Fotografija: Kapa ima zajetno telo, velike oči, težave z mastno kožo in se hitro zredi. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kapa ima zajetno telo, velike oči, težave z mastno kožo in se hitro zredi. FOTO: Guliver/Getty Images

Ljudje največkrat ne spadamo v izrazito en tip, ampak smo kombinacija dveh ali redko celo treh doš, telesnih tipov, pri čemer ena prevladuje. Hkrati se lahko telesno uvrščamo v en tip, po temperamentu pa v drugega.

Za tip vata je značilna suha, koščena postava, suhe razpokane ustnice, majhno čelo, spreminjajoč se apetit, majhne oči, nizek ali šibek glas.

Za vato je značilna suha, koščena postava, suhe, razpokane ustnice in suhi lasje. FOTO: Guliver/Getty Images
Za vato je značilna suha, koščena postava, suhe, razpokane ustnice in suhi lasje. FOTO: Guliver/Getty Images
Vata je zgovorna oseba, ki ne mara hladnega in suhega vremena, zlahka zaspi, rada potuje in preživlja čas v naravi. Ima bledo, suho, razpokano kožo s pogostimi ekcemi, suho lasišče s prhljajem, porcelanasto polt. Tudi njeni lasje so suhi in pusti, lahko razmršeni in z razcepljenimi konicami. Vata ima lahko težave s kožo. Psihično je živčna in prestrašena oseba, hitro razume nove stvari, a tudi veliko pozablja, pogosto izgubi upanje, pogosto ima tesnobne sanje in sanja o letenju, čustveno niha med navdušenjem in skrbmi, hitra je in prilagodljiva.

Pita je srednje postave, z mehkimi nohti, srednje mišičasta oseba z močnim apetitom, srednje velikim čelom, ostrim pogledom, visokim ali mehkim glasom, zmernim načinom govorjenja z veliko argumenti. Motita jo vročina in sonce, njen spalni ritem je normalen, zanima se za šport in politiko. Nagnjena je k izpuščajem, vnetjem, srbečici, mastnemu T-predelu na obrazu, hitro dobi gube, na splošno ima mastno kožo. Tudi njeni lasje so mastni, lahko izpadajo in so tanki. Če ogenj pite ni v ravnovesju, se to kaže z izpuščaji. Po značaju je razdražljiva in nepotrpežljiva, a ima dober spomin. Običajno je vodja, usmerjen k ciljem, sanja v barvah in se v sanjah pogosto bojuje, njena čustva so topla in prijetna, a je tudi pogosto jezna, z ostrim, kritičnim umom.

Kapa ima zajetno telo s tankimi bledimi nohti, hitro se zredi, ima veliko čelo, zmerno prebavo in tek ter velike oči. Počasi govori, ima globok, melodičen glas, velike in mehke ustnice. Moti jo mraz, ima globok trden spanec, obožuje vodo in cvetje. Koža kape je pusta, s povečanimi porami, veliko ima mozoljev in materinih znamenj, debelo mastno kožo in masten obraz. Njeni lasje so močni, svetleči, mastni in hitro rastejo. Kapa se počasi stara. Ima živahen temperament, a se počasi uči. Zvesta in stalna oseba je, ima romantične sanje, mirna čustva, hitro se naveže na ljudi ter ima počasen, a zanesljiv um. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije