ZOI

Žavski na olimpijske igre z devetimi kolajnami

Navijaški vodja iz Žalca popeljal skupino v Pjongčang. S posebnim transparentom reklamirajo tudi fontano piva.
Fotografija: Aleksander Javornik - Žavski z replikama kolajn.
Odpri galerijo
Aleksander Javornik - Žavski z replikama kolajn.

ŽALEC, PJONGČANG – Slovenske športnike na olimpijskih igrah v Pjongčangu te dni na ves glas spodbuja skupina navijačev z Aleksandrom Javornikom - Žavskim iz Žalca na čelu. Zablestel je lani na evropskem košarkarskem prvenstvu, kjer je slovenske košarkarje spodbujal z repliko pokala. Seveda niti v Južno Korejo ni šel praznih rok. Z devetimi navijači je vzel kopije olimpijskih kolajn. Naredil jih je devet, saj si želi, da bi dobili še eno več kot v Sočiju pred štirimi leti.
»Dvanajstdnevni program imamo. Odločili smo se, ker nam je hokej prioriteta, da odpotujemo par dni pozneje, da bomo lahko spremljali tri oziroma štiri tekme naše reprezentance. Poleg tega pa še ekipno tekmo naših skakalcev, tekmovanje biatlonca Faka, deskanje na snegu, in ker je odpadel veleslalom žensk, morda to tekmo in še kaj. Športniki imajo radi navijače, smo energija za tekmovalce,« je prepričan Žavski, ki se mu je porodila ideja o ustanovitvi Kluba slovenskih navijačev, ki se v tujini predstavlja pod imenom Slovenia Top Fans. Žavski meni, da številni navijači ostajajo doma zaradi tega, ker nimajo prave klape. »S seboj bomo jemali tudi posameznike, ki bi z veseljem kam šli, če bi le imeli s kom,« pojasnjuje. V bližnji prihodnosti načrtujejo obisk svetovnega hokejskega prvenstva divizije I, ki ga bo aprila gostila Budimpešta, nato pa bodo pripravili seznam še drugih športnih dogodkov, ki jih nameravajo obiskati. Obljubljajo tudi poenotenje slovenskega navijaškega dresa, da bi povečali prepoznavnost navijačev in Slovenije.
Dvanajstdnevna odprava stane približno 1000 evrov na osebo, v ceno je vključen letalski prevoz, bivanje v hotelu s štirimi zvezdicami v Seulu in prevoz s hitrim vlakom, ki jih bo v eni uri iz Seula popeljal do 280 km oddaljenega Pjongčanga. Vsi navijači so opremljeni z navijaškimi rekviziti, med pa seveda najbolj izstopa Žavski, ki bo na hokejskih tekmah nosil zeleno lasuljo, zelena očala in slovenski hokejski dres. Zagotavlja, da bodo dobro opazni vsi navijači skupine, saj bodo na vseh prizoriščih, kjer bodo navzoči, plapolali dve veliki slovenski zastavi in še transparent, ki jim ga je ob odhodu izročil župan občine Žalec Janko Kos in s katerim bodo reklamirali eno od turističnih posebnosti Savinjske doline in Slovenije – žalsko fontano piva Zeleno zlato.
Domov se bodo vrnili 23. februarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije