Zaročila sta se pri Dragiću in Dončiću

Več kot 2000 Slovencev na tekmi v Miamiju. Aljaž Korošec zaprosil za roko svojo Manco.
Fotografija: Navijači se vračajo domov danes in jutri. FOTO: Osebni arhiv A. J.
Odpri galerijo
Navijači se vračajo domov danes in jutri. FOTO: Osebni arhiv A. J.

Na Florido je iz Slovenije prišlo več kot 2000 Slovencev. In to le zato, ker sta se v tamkajšnji košarkarski areni pomerili ekipi Gorana Dragića in Luke Dončića. Prišli, videli, naredili žurko in se fajn imeli, tako bi na kratko strnili vtise 2000-glave množice, ki je šla prek Atlantika.

Dan tekme se ni začel najboljše. Ameriški portali so nagnali strah v kosti z novico, da bo verjetno Luka Dončić zaradi poškodbe palca izpustil srečanje. A najbrž tudi Luka ni želel izpustiti tekme na dan, ko je po ameriških zakonih postal polnoleten. Zmaga je spet ostala Miamiju (126:118 je bilo), ki na slovenskih derbijih vodi 2:0!

Cene kot v Sloveniji

»Miami je super! Malce je bilo vetrovno, ampak sonce seka na polno. Ljudje in vibracije tukaj so res vrhunski!« je povedal Davor Sattler, nekdanji košarkar, danes pa uspešen osebni trener iz Ljubljane. Na Florido je potoval z boljšo polovico in prijatelji. »Razlog je bil seveda tekma, da v živo vidimo na delu slovenska fanta v najmočnejši ligi na svetu. Med drugim sem imel v načrtu, da se udeležim seminarja, a je bil žal prestavljen,« je povedal Davor, ki je priznal, da so v središču mesta cene nekaj višje kot pri nas, v trgovskih centrih pa ni pretiranih razlik. Za prvo veselje in navdušenje je poskrbel Alen Kirbiš, ki je zapel ameriško himno pred tekmo. Med srečanjem pa je dvorana skočila na noge, saj je eden od gledalcev padel na koleno in zasnubil svoje dekle. Izvedeli smo, da je to storil Aljaž Korošec, nekdanji košarkar domžalskega Heliosa.

Pomagala Urban in Goran

»O tem sem začel razmišljati, ko mi je punca oziroma zdaj zaročenka kupila vstopnici za tekmo Miami : Dallas,« nam pove Aljaž, ki je šel hitro v akcijo. »Najbolj mi je pomagal moj bivši soigralec in zdaj zelo dobri prijatelj Urban Gorjanc, ki sem mu zelo hvaležen in se mu iz srca zahvaljujem. Najprej sva stopila v stik z Goranom Dragićem, nato pa še z zaposlenimi iz Miamija, ki so odgovorni za promocijo in dogodke v klubu. Zelo me je presenetil njihov odziv na mojo idejo. Nekaj dni pred tekmo smo uredili vse formalnosti. Mislim predvsem na to, kdaj se bo zgodilo, kaj bo pisalo na velikem zaslonu in kje sediva, da naju kamera lahko posname med četrtinama,« je Korošec opisal izvedbo plana. Potem pa se je zgodilo! »Odziv dvorane je bil neverjeten, zato mi bo ta tekma ostala v zelo lepem spominu. Nepisano pravilo pravi, da se je treba v enem letu po zaroki poročiti, zato bo treba počasi v organizacijo za ta dogodek. Zdaj to bolj prepuščam zaročenki, okviren datum poroke bo znan kmalu,« je še navrgel Aljaž, ki je v pogovoru za Slovenske novice priznal, da je bil po prihodu v ZDA malo nervozen, ker ni vedel, ali bo vse izpeljal, kot so se domenili. »Zdaj, ko je ta lepa stvar mimo, lahko preostale dni v Miamiju samo še uživam z zaročenko Manco,« je še dodal Anže.
Rekla je da! FOTO: Osebni arhiv A. J.
Rekla je da! FOTO: Osebni arhiv A. J.

Nagrada za Mariborčane

Bolj kot Dončiću se je smejalo Dragiću, ki je imel na obisku mariborske srednješolce, štirje so si med odmorom s košarkarskim znanjem celo primetali nagrade letalske družbe! »Zdaj, ko dve leti ne igram več za reprezentanco, sem spet lahko okusil igranje pred slovensko publiko in je bilo super,« pa je povedal Dragić, ki se je udeležil zabave za Dončićev rojstni dan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije