SP V NOGOMETU

Zagreti hrvaški navijači zažgali otok

Posredovati so morali gasilci.
Fotografija: Hrvaško slavje v Rusiji. FOTO: AP
Odpri galerijo
Hrvaško slavje v Rusiji. FOTO: AP

ZADAR – Nogometna vročica je na Hrvaškem pred četrtfinalom SP v Rusiji dosegla vročico. Navijaška evforija je vroča tudi v dobesednem pomenu. Skupina podpornikov hrvaške izbrane vrste je skušala z baklami izraziti podporo ognjenim pred tekmo z Rusijo, a se je poskus ponesrečil, saj so plameni zajeli rastje na otoku Galešnjak.

Galešnjak, ki leži dva kilometra vzhodno od otoka Pašman, je postal slaven s pomočjo sodobne satelitske tehnologije in zemljevida Google Earth, ker po obliki spominja na srce. Ponosni Hrvati so celo prepričani, da gre za edini otok na svetu v obliki srca. Od takrat je Galešnjak, ki ga imenujejo tudi otok ljubezni, priljubljena destinacija zaljubljencev. Otoček je nenaseljen.

Skupina hrvaških nogometnih navijačev se je domislila, da bi na prav poseben način izrazila svojo nogometno strast. Prek facebooka je stekla akcija in zbralo se je približno 100 somišljenikov, ki so se z baklami odpravili na otoček, vendar pa se je navijaška zabava ponesrečila in morali so posredovati gasilci.

Galešnjak. FOTO: Shutterstock
Galešnjak. FOTO: Shutterstock

Kot so prek facebooka sporočili iz gasilske enote v Zadru, so bili v petek okoli 20. ure obveščeni o požaru na otoku. Tam je bilo 100 ljudi, ki so jih uspešno prepeljali na varno na kopno. Na srečo se nobeden od udeležencev zabave z baklami ni poškodoval. Organizator tega dogodka je želel, da bi z brezpilotnikom naredili skupinsko fotografijo, kako na otoku ljubezni gorijo bakle v podporo hrvaški reprezentanci pred četrtfinalom svetovnega prvenstva. Hrvaški mediji ne poročajo o tem, ali so, preden se je ogenj razširil na makijo, uspeli posneti fotografijo.

Gasilci so požar hitro lokalizirali in ga pogasili, ognjeni zublji pa so zajeli le manjši del površine v velikosti 30 krat 100 metrov. Kot je za portal morski.hr sporočila predstavnica policije iz Zadra Sanja Šimurina, so sprožili postopek ugotavljanja okoliščin tega dogodka ter identifikacije udeležencev, med katerimi so tudi osebe, že znane policiji. Za zdaj policija odgovornih ni ovadila. V najslabšem primeru pa lahko odgovorne doleti postopek zaradi ogrožanja varnosti ljudi in poškodovanja tuje stvari, za kar je zagrožena tudi zaporna kazen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije