DOKUMENTAREC

VIDEO: Vstopila sta v vilo Schumacherja, žena razmišlja o slovesu

Še nikoli videni posnetki.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Dokumentarni film, ki prikazuje življenje legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja, bo premiero doživel 5. decembra v nemških in švicarskih kinih, napovednik za dokumentarec pa bodo prikazali že na prestižnem filmskem festivalu v Cannesu, ki poteka v teh dneh.

V filmu bodo med drugim na ogled novi posnetki, ki jih hrani Schumacherjeva družina, ne bo pa besed o v meglo zavitem zdravstvenem stanju, v katerem je sloviti dirkač že vse od nesreče, ki jo je doživel pred petimi leti na smučišču v francoskem Meribelu. Nemškima režiserjema Michaelu Wechu in Hannsu-Brunu Kammertoensu je bil za potrebe dokumentarca omogočen celo vstop v vilo nekdanjega nemškega zvezdnika formule 1.


 

25 let od prvega naslova prvaka

O Schumacherju bodo v dokumentarcu spregovorili njegova družina – žena Corinna ter otroka Gina in Mick, tudi sam uspešen dirkač, ki tekmuje v formuli 2 –, Schumacherjev oče ter njegovi nekdanji kolegi in tekmeci. Po besedah Schumacherjeve menedžerke Sabine Kehm Michaelova izjemna kariera po 25 letih od prvega naslova prvaka zasluži obeleženje. Schumacher je prvi naslov prvaka osvojil leta 1994, za najuspešnejše obdobje pa velja tisto med letoma 2000 in 2004, ko je bil kar petkrat najboljši voznik F1. Upokojil se je leta 2012.

In ko smo že pri njegovi družini, žena Corinna te dni razmišlja o slovesu njune 22-letne hčerke, ki premišljuje o odhodu v Združene države Amerike. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije