SP V NOGOMETU 2018

VIDEO: Šok po slavju Argentine Maradono odpeljali v bolnišnico

Po drami v Sankt Peterburgu argentinska je nogometna legenda potrebovala zdravniško pomoč.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

SANKT PETERBURG – Zmaga Argentine nad Nigerijo v torek, s katero so si Argentinci zagotovili napredovanje med 16 najboljših reprezentanc na mundialu, je bila živčna vojna za marsikaterega argentinskega navijača. Trepetanje do zadnjega pa je očitno bilo nekoliko preveč za nogometno legendo Diega Maradono, ki je po tekmi potreboval zdravniško pomoč.

Nekdanjega argentinskega reprezentanta, ki je tekmo zadnjega kroga skupinskega dela vidno živčen spremljal s tribune za VIP-goste na stadionu v Sankt Peterburgu, je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost.
Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, kaže, kako sta mu moška morala pomagati do lože, kjer sta ga nato pregledala zdravstvena delavca.

Po navedbah argentinskih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, se je 57-letnemu »zlatemu dečku« argentinskega nogometa močno dvignil tlak. Njegovo stanje se je nato sicer umirilo, tako da je naposled lahko sam zapustil stadion.

Skok na noge in kazanje sredincev

Pred tem so televizijske kamere Maradono ujele, kako se je burno odzival na potek tekme. Zmagoviti zadetek Marcosa Roja v 86. minuti je tako proslavil s skokom na noge, nato pa še s kazanjem sredincev nekomu v publiki.

Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do drugega naslova svetovnih prvakov v njeni zgodovini, je v preteklosti imel že resne zdravstvene težave. Med drugim naj bi se zdravil zaradi odvisnosti od kokaina, leta 2007, ko je preživel en mesec v bolnišnici, pa naj bi bil povsem blizu smrti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije