TOKIO 2020

Veliki poklon, Luka: ta Dončićeva srčna poteza navdušila Slovence

Prvi olimpijski nastop je za našega asa 14. tekma za Slovenijo in 14. zmaga.
Fotografija: Luka Dončić. FOTO: Brian Snyder, Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić. FOTO: Brian Snyder, Reuters

Potem ko je fenomenalni Luka Dončić na prvem nastopu na olimpijskem košarkarskem turnirju razbil Argentino s 118 :100 in dosegel 48 točk, ta uspeh odmeva po vsem svetu. 



Dončićevih 48 točk proti Argentini pa je več, kot so za ZDA v prvi tekmi proti Franciji dosegle velike zvezde NBA, kot so Kevin Durant, Damian Lillard, Zach LaVine in Jrue Holiday. Vsi skupaj so namreč dali točko manj kot naš as proti Argentincem. 



Za izrednim Slovencem pa je ponorel tudi spletni velikan Google. Tako tam obravnavajo vprašanje, kakšen je rekord doseženih košev, ki jih je na tekmi dosegel posamezen košarkar. Vse to zaradi 35 košev, ki jih je Dončič dosegel v prvih treh četrtinah. 
 

Vsi želeli, da Luka poruši rekord, a tega ni hotel 


Še posebej pa je Slovenijo navdušila poteza, ki je dokazala, kako velik športnik je Luka Dončić. Že ob polčasu tekme proti Argentini je dal 31 točk in kazalo je, da bi lahko zrušil olimpijski rekord Brazilca Oscara Schmidta, ki je leta 1988 proti Špancem zabil 55 košev. Ta rekord, star 33 let, bi z lahkoto presegel, a je zadnjih pet minut ostal prostovoljno na klopi in počival, da ne bi zasenčil ostalih moštvenih kolegov. 

Preberite še: 
image_alt
Slovenija po šovu Dončića premagala svetovne podprvake


To je razkril njegov soigralec Jaka Blažič: »Selektorju smo predlagali, da Luko vrne v igro, a Luka tega ni hotel. Zato, ker v reprezentanci ne želi dosegati rekordov, ampak zmagovati za Slovenijo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije