OBRATI

Valentino Rossi prej vozil audija, zdaj bo dirkal z bavarcem

Nekdanji motociklist se preizkuša v avtomobilizmu.
Fotografija: Valentino Rossi je leta 2021 sklenil sijajno motociklistično kariero. FOTO: Jennifer Lorenzini, Reuters
Odpri galerijo
Valentino Rossi je leta 2021 sklenil sijajno motociklistično kariero. FOTO: Jennifer Lorenzini, Reuters

Nekdanji motociklistični zvezdnik Valentino Rossi, ki je v drugi športni karieri motocikle zamenjal za avtomobile, bo v novi sezoni vozil dirkalnik bavarske tovarne BMW, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Rossi bo tekmoval na dirkah razreda GT World Challenge Europe. V tem tekmovanju je v minuli sezoni že nastopal, a je vozil Audijev dirkalnik. Ker je njegova ekipa WRT zamenjala dobavitelja dirkalnikov, bo po novem izzive lovil z bavarskim avtomobilom.

Specializirana spletna stran motosport poroča, da bo Rossi član tovarniške zasedbe in da bo nastopil na dirkah 12 ur Bathursta z dirkalnikom BMW M4 GT3, na voljo pa bo tudi za naslednje nastope. To morda pomeni tudi, da bo dirkal že na preizkušnji 24 ur Dubaja januarja naslednje leto.

»Ponosen sem, da sem postal uradni voznik BMW. To je velika priložnost, lani sem začel resno dirkati in vesel sem, da si je ekipa WRT za partnerja izbrala BMW. Veliko se moram še naučiti, a upam, da bom konkurenčen na dirkaških koncih tednov,« je izjavil. Italijanski motociklistični zvezdnik je leta 2021 po več kot dveh desetletjih končal sijajno kariero, v kateri je osvojil devet naslovov svetovnega prvaka. Že med motociklistično kariero se je preizkušal tudi v različnih avtomobilističnih tekmovanjih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije