V SPOMIN

Umrl nekdanji voznik formule 1

Philippe Streiff je umrl v 67. letu starosti.
Fotografija: V spomin. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
V spomin. FOTO: Getty Images

Nekdanji voznik formule 1 Philippe Streiff je umrl v 67. letu starosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V karieri se je ta Francoz enkrat uvrstil na zmagovalni oder. »Hudo mi je ob smrti Philippa Streiffa. Vedno je bil izredno pogumen in odločen,« je na twitterju zapisal direktor tekmovanja v formuli 1 Stefano Domenicali.

Streiff je kariero v formuli 1 začel leta 1984 pri Renaultu. Naslednje leto je dosegel edine stopničke v karieri, v Avstraliji je bil tretji, takrat je vozil za ekipo Ligier. Največ dirk, 48 od 53, pa je odpeljal za ekipo Tyrrell. Pred tem je nastopal tudi na vzdržljivostnih dirkah, leta 1981 je bil v Le Mansu drugi. Leta 1989 je med testiranji v Braziliji doživel hudo nesrečo, po kateri je ostal v invalidskem vozičku. A je ostal povezan z avtomobilskim športom, saj je bil znan organizator dirk v kartingu, tudi tistih v sloviti pariški dvorani Bercy.

Poleg tega je Streiff z vodstvom formule 1 sodeloval na področju varnostnih izboljšav na dirkališčih, prizadeval pa si je tudi za čim večjo vključenost voznikov invalidov v prometu, predvsem pri vožnji avtomobilov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije